Leclerc herinnert kartdagen met Verstappen: 'Ik haatte hem net zoveel als dat hij mij haatte' Formule 1
Formule 1

Leclerc herinnert kartdagen met Verstappen: 'Ik haatte hem net zoveel als dat hij mij haatte'

Leclerc herinnert kartdagen met Verstappen: 'Ik haatte hem net zoveel als dat hij mij haatte'

Charles Leclerc en Max Verstappen herleven momenteel hun tijd in karting. De twee coureurs kwamen elkaar veel tegen op de kartbaan en dit seizoen vechten ze in de Formule 1 om de overwinningen. Vroeger bereikte de rivaliteit tussen Leclerc en Verstappen weleens het kookpunt, maar tot nu toe verloopt alles respectvol tussen beide rijders. De Ferrari-coureur weet dat daar zomaar verandering in kan komen.

Leclerc besprak tijdens een persconferentie in Imola de relatie tussen hem en Verstappen. De Monegask kan zich nog goed herinneren hoe het eraan toe ging tussen beide rijders. 'In karting gingen we allebei voor de overwinning, maar we waren nog heel erg jong en pakten het anders aan', vertelt Leclerc bij ESPN. 'Ik herinner me dat er best wel wat woede bij kwam kijken. Ik haatte hem net zoveel als dat hij mij haatte toentertijd. Nu zijn we een stuk ouder en een stuk volwassener.'

Dit jaar gaat het voorlopig anders tussen de twee concurrenten. Verstappen en Leclerc hebben in de afgelopen weken alleen maar goede woorden voor elkaar over gehad. 'Er is heel veel wederzijds respect en dat is mooi om te zien. Ik weet zeker dat er aan het einde van het jaar, als we allebei in een positie zijn om te vechten voor de wereldtitel, meer spanningen zullen zijn. Dat is gewoon hoe het gaat bij racen. Dat is ook waarom ik zoveel van de sport houd', concludeert Leclerc.

Leclerc: 'De gevechten zijn nu heel anders'

De rijders van Red Bull Racing en Ferrari zijn elkaar al verschillende keren tegengekomen op de baan. De gevechten op de baan zijn telkens goed verlopen. De kartdagen helpen in het gevecht met Verstappen, merkt Leclerc. 'Ik behandel elke rivaal die ik heb op een andere manier. Als je ze beter kent, dan weet je ook beter wat hun zwakke en sterke punten zijn. Je past je rijgedrag aan op iedere coureur. Maar nu is het heel erg anders dan de gevechten die we hadden toen we nog aan het karten waren', besluit de Ferrari-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws