Leclerc mag naast Verstappen starten: 'Dit was de gekste sessie uit mijn carrière!' Formule 1
Formule 1

Leclerc mag naast Verstappen starten: 'Dit was de gekste sessie uit mijn carrière!'

Leclerc mag naast Verstappen starten: 'Dit was de gekste sessie uit mijn carrière!'

Charles Leclerc heeft zich in Brazilië van een uitstekende uitgangspositie verzekerd voor de Grand Prix. De Monegask zag de grip verdwijnen in Q3, maar zag tot zijn eigen verbazing dat zijn ronde toch voldoende was voor de tweede startplek. De afgelopen twee weekenden pakte de Ferrari-coureur nog polepositions in de Verenigde Staten en Mexico.

Gedurende de kwalificatie werden de wolken steeds donkerder, en tijdens Q3 sloeg het noodweer dan ook toe. 'Dit was de gekste sessie uit mijn carrière, vooral in mijn laatste ronde', zegt Leclerc bij F1TV over zijn ronde, die hem een plekje op de eerste startrij bezorgde. 'De regen kwam eraan en de wind sloeg compleet om. Er was geen regen, maar de grip veranderde compleet. Het was extreem lastig, en we moesten maar gokken waar de grip lag, en ik reed een goede ronde', zegt de Monegask met een trotse lach.

Leclerc tevreden met balans

Na die Q3-ronde begon het wel hard te regenen, waardoor niemand meer een poging kon doen om Leclerc terug te verwijzen naar een lagere startpositie. 'Ik ben dus blij, ook al was het heel lastig in deze omstandigheden. Ik ben toch blij met de tweede plek. Dat is een goede plek om op zondag aan het gevecht te beginnen', oordeelt Leclerc zelf.

Voor Q3 leek het gevecht helemaal open te liggen, en Leclerc was dan ook tevreden met het gevoel met de auto. 'Q1 was heel erg goed, en Q2 was oké. Ik wist dat ik gewoon een ronde moest neerzetten om naar Q3 door te gaan. Ik zette een ronde neer die goed genoeg was om door te gaan, en zoals gezegd was het in Q3 heel erg lastig.' De SF-23 staat juist bekend als een auto die erg gevoelig is voor de wind, waardoor het extra opvallend is dat Leclerc te midden van de harde windvlagen de tweede tijd neerzette. Sainz bleef op P8 steken in de andere Ferrari.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zestiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws