Norris dacht Verstappen de baas te zijn: 'We waren meer dan snel genoeg voor P1' Formule 1
Formule 1

Norris dacht Verstappen de baas te zijn: 'We waren meer dan snel genoeg voor P1'

Norris dacht Verstappen de baas te zijn: 'We waren meer dan snel genoeg voor P1'

McLaren-coureur Lando Norris zag het kwartje de verkeerde kant opvallen in de kwalificatie voor de Grand Prix van São Paulo in Brazilië. In Q2 zette Norris nog de snelste tijd van de dag neer, maar in Q3 kwam hij niet in de buurt van de toptijden. Een gemiste kans, want naar eigen zeggen had hij meer dan genoeg snelheid om poleposition te pakken.

Bij F1TV was Norris gelukkig met het gevoel in de auto, maar ongelukkig met het resultaat. 'Het was geweldig om eerlijk te zijn', zegt de 23-jarige over de balans van zijn MCL60. 'De auto was geweldig. We waren waarschijnlijk makkelijk snel genoeg om eerste te staan en poleposition te pakken. Ik voel me echt verslagen dat we het zo hebben aangepakt als we gedaan hebben. Ik weet niet wat ik moet denken.' Met een 1:10,0 zette Norris in Q2 de snelste tijd van het weekend neer, maar McLaren kwam in Q3 als laatste naar buiten, en dus reden Norris en teamgenoot Oscar Piastri over een nattere baan dan veel concurrenten.

Norris dacht dat hij Verstappen kon verslaan en zo zijn eerste poleposition van het seizoen kon pakken, maar het liep anders. 'De auto was geweldig, en kwam helemaal tot leven in de kwalificatie. We hadden makkelijk het snelste kunnen zijn. De ronde aan elkaar knopen in Q3 is nog wat anders, maar we waren meer dan snel genoeg voor de eerste plek', herhaalt de Brit nog maar eens. 'Ik ben teleurgesteld. Het is weer een teleurstellende kwalificatie, maar ik kon verder weinig doen.'

Punten zijn nog niet vergeven

Gelukkig voor de McLaren-coureur staat er op zaterdag nog een extra kwalificatie plus race op het programma, en kan er in Brazilië prima ingehaald worden, en dus biedt zijn zevende plek nog voldoende kansen. 'Ik kijk uit naar morgen. De auto is goed. Ik weet niet of het gaat regenen, maar als het droog is, zouden we snel genoeg moeten zijn, maar dit is zonde.' Norris hield in Q3 alleen Carlos Sainz, Piastri en Sergio Pérez achter zich, waarbij de Australiër door het gras ging, en Pérez moest remmen vanwege de gele vlag voor dat incident.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zestiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws