Leclerc: 'Ondanks gestolen horloge ben ik volledig gefocust' Formule 1
Formule 1

Leclerc: 'Ondanks gestolen horloge ben ik volledig gefocust'

Leclerc: 'Ondanks gestolen horloge ben ik volledig gefocust'

Charles Leclerc is afgelopen paasweekend beroofd van zijn horloge. De coureur werd in het Italiaanse Viareggio op vakkundige wijze van zijn dure klokje beroofd. Hij zegt dat het goed met hem gaat, maar dat de zoektocht naar de daders niet vlekkeloos verloopt. Ondanks de diefstal is hij wel volledig gefocust op het Grand Prix weekend in Imola.

Volgens de lokale media was de Ferrari-coureur een avond uit met zijn personal trainer en enkele vrienden. Hij werd op straat herkend en ging op de foto met zijn fans, waarna de groep om Leclerc al snel groter werd. Even later ontdekte de Monegask dat zijn horloge, met een waarde van 295.000 euro, was verdwenen.

Maar ondanks deze gebeurtenis, laat de Monegask weten dat hij volledig in focus is. ‘Alles ligt nu bij de politie en ze proberen te vinden’, zegt de Leclerc tegen Sky Sports. ‘Het is niet zo soepel verlopen, maar over het algemeen gaat het prima en ben ik volledig gefocust op het weekend. Het beïnvloedt mijn race niet.’

Hij kijkt positief naar de thuisrace voor Ferrari dit weekend. De Grand Prix van Emilia-Romagna komend weekend is de eerste van drie races met een sprint op zaterdag. ‘Ik ben erg enthousiast om een thuisrace te rijden voor Ferrari. Ik weet dat we de afgelopen jaren zoveel steun hebben gekregen hier. Het zal speciaal zijn.’

Norris denkt ook aan extra veiligheid

Niet alleen Leclerc denkt nu extra aan zijn veiligheid, maar ook McLaren-coureur Lando Norris is geschrokken van het nieuws. Norris werd vorig jaar ook beroofd van zijn horloge nadat hij een wedstrijd van de nationale voetbalploeg in Wembley bezocht. ‘Het is een harde en wrede wereld en er zijn veel vervelende mensen. Je moet af en toe voorzichtig zijn, zeker als je de bekendheid hebt van Leclerc of als je in de Formule 1 zit’, laat Norris weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws