Binotto neemt geen genoegen met titelresultaat à la Verstappen en Red Bull in 2021 Formule 1
Formule 1

Binotto neemt geen genoegen met titelresultaat à la Verstappen en Red Bull in 2021

Binotto neemt geen genoegen met titelresultaat à la Verstappen en Red Bull in 2021

Mattia Binotto denkt niet dat de titelstrijd tussen Red Bull Racing en Mercedes van 2021 Ferrari een voordeel geboden heeft. De Italiaanse renstal kon het vizier vorig seizoen eerder verleggen naar het jaar daarop, maar dat heeft niets te maken met dat ze nu beter uit de verf komen dan de directe concurrenten. Ook waarschuwt Binotto voor de kwaliteiten van Red Bull en stelt hij niet tevreden te zijn met enkel een coureurstitel, à la Max Verstappen en Red Bull in 2021.

Binotto wordt door Corriere della Sera aan de tand gevoeld over het 2022-seizoen en hoe het zijn renstal tot dusver verloopt. Plukt Ferrari momenteel de vruchten van het feit dat ze zich in 2021 al konden richten op het huidige jaar? 'Zo zie ik het helemaal niet. De motivatie lag bij ons hoog en er zat een stijgende lijn in', reageert de Italiaan.

'Werken aan de toekomst wanneer je elk weekend weer geconfronteerd wordt met de harde werkelijkheid, dat was niet makkelijk. We moeten er bovenop zitten en een management hebben dat de situatie accepteert', benadrukt de van oorsprong technische man. 'Als de tegenstanders achter staan, is dat vanwege andere redenen. Afleiding heeft hier niets mee te maken.'

Hoe je het ook wendt of keert, Ferrari is de winterstop uitgekomen met een bolide waarmee het kan strijden om overwinningen. De directe concurrent lijkt dit jaar Red Bull te worden, al had de Oostenrijkse renstal in Australië moeite met de pace van Ferrari. Toch wil Binotto niet suggereren dat Ferrari het seizoen zal domineren. 'Red Bull heeft een superieure ontwikkelingscapaciteit', waarschuwt hij.

Ferrari wil constructeurstitel

Stel dat Ferrari enkel een coureurstitel binnen zou slepen in 2022, zou dat voldoende zijn? 'Daar kunnen we niet blij mee zijn', denkt de teamleider. 'Het constructeurskampioenschap vertegenwoordigt de kracht van een team. Een coureurstitel zou een buitengewone prestatie zijn, maar ik denk dat wij meer willen dan dat.' Een resultaat à la Verstappen en Red Bull in 2021 ziet Binotto dus niet zitten, al zou hij voor een coureurstitel wel tekenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws