Norris: 'McLaren niet snel genoeg voor podiumplaatsen' Formule 1
Formule 1

Norris: 'McLaren niet snel genoeg voor podiumplaatsen'

Norris: 'McLaren niet snel genoeg voor podiumplaatsen'

McLaren is het Formule 1-seizoen van 2022 matig gestart, het team van Lando Norris en Daniel Ricciardo kon in de eerste races niet meekomen met het tempo in het middenveld maar wist zich in Australië te herpakken met een dubbele punten-finish. De vijfde en zesde plek van Norris en Ricciardo in Melbourne waren een opsteker voor het team, maar de Brit waakt voor teveel optimisme.

Norris eindigde het laatste raceweekend knap op de vijfde plaats en dat stemt de coureur tevreden, toch wil de Brit nog meer ontwikkeling zien in de auto: 'Ik wil optimistisch zijn maar de auto is nog steeds hetzelfde als in Bahrein. De auto werkt gewoon beter op dit circuit en dus liggen de prestaties niet aan updates of dergelijke. Norris zegt verder dat het veel leuker is om te racen met de nieuwe auto's van 2022: 'Met de nieuwe regels is het veel leuker om te rijden want je kunt veel beter volgen. Ik probeerde Mercedes nog aan te vallen maar ze waren te snel voor ons', aldus Norris in het persbericht van McLaren.

Goede lijn van Australië doortrekken in Imola

Alhoewel de prestaties in Melbourne hoopgevend waren voor het team, wil Norris nog niet spreken van podiumplaatsen op Imola. De coureur werd knap derde in 2021, maar of hij dit huzarenstukje kan herhalen blijft nog de vraag: 'Vorig jaar pakte ik daar immers mijn eerste podium van het seizoen', memoreert hij, al haast hij zich te zeggen dat een ereplek nu te hoog gegrepen zal zijn: 'We doen nog niet mee om de podiumplaatsen, maar hopelijk blijven we wel vooruitgang maken en kunnen we alles uit dit weekend halen.'

Teamgenoot Ricciardo voelt zich verzekerd na het goede resultaat voor de ogen van zijn thuispubliek: 'Dus hopelijk kunnen we dit momentum vasthouden.' Volgens Ricciardo zal de sprintrace kansen bieden voor zijn team omdat er minder trainingstijd is en er meer race ronden gereden worden. Ricciardo kijkt uit naar de race in Italië en is gebrand op betere resultaten met zijn team: 'We moeten de auto gewoon blijven verbeteren en het maximale eruit halen', zo sluit hij af.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws