Collins zet vraagtekens bij bruikbaarheid motor Verstappen van Australië Formule 1
Formule 1

Collins zet vraagtekens bij bruikbaarheid motor Verstappen van Australië

Collins zet vraagtekens bij bruikbaarheid motor Verstappen van Australië

Sam Collins twijfelt eraan of Max Verstappens motor van Australië werkelijk nog enkele races meegaat. Het onderdeel vatte vlam op Albert Park Street Circuit en daarom weet de technisch expert van Formula 1 niet zeker of Honda haar belofte na kan komen. De Japanse ex-motorleverancier van Red Bull Racing stelde namelijk dat het motorblok gewoon nog bruikbaar is.

'Red Bull heeft gezegd dat de Honda-motor van Verstappen prima was en dat ze hem kunnen blijven gebruiken. De achterkant van de auto stond echter in brand, dus je kan je afvragen of het ook werkelijk rozengeur en maneschijn is daar', aldus de twijfel die Collins uitspreekt tijdens de Weekend Warm-Up. 'Daar zullen vraagtekens over ontstaan', denkt hij.

Gridstraf voor Verstappen?

Mocht Red Bull de motor zo vroeg in het seizoen toch al verliezen dan betekent dat dat de Nederlander een gridstraf boven het hoofd hangt. 'Uiteindelijk lijkt het onvermijdelijk dat de auto's met Honda-motoren later in het seizoen gridstraffen gaan incasseren wanneer ze alle toegestane motoren gebruikt hebben', is Collins van mening.

'Ik denk dat elk team op de grid over die toegestane hoeveelheid heen zal gaan, maar Red Bull zal er een paar extra nemen. Dat kan ze de kop kosten tijdens de spannende titelstrijd met Ferrari', waarschuwt hij. Weet Red Bull haar betrouwbaarheidsproblemen niet weg te werken dan kan dat ze later dit jaar pijn doen.

Red Bulls problemen met brandstofsysteem

Wat is er precies misgegaan bij de Oostenrijkse renstal? 'Voor zover ik weet, betrof het een brandstoflek', meldt de technicus. 'Het lijkt erop dat het een klein probleempje was dat je soms nou eenmaal krijgt wanneer je een raceauto in elkaar zet. Het had dus niet een direct verband met het motorblok, maar problemen met het brandstofsysteem hebben we bij Red Bull dit jaar natuurlijk al gezien. Is het het brandstofsysteem dat het probleem is, en zo ja, waarom heeft Red Bull het daar zo lastig mee?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws