Leclerc rekent Ferrari nog niet rijk: 'We weten niet hoe goed Red Bull daadwerkelijk is' Formule 1
Formule 1

Leclerc rekent Ferrari nog niet rijk: 'We weten niet hoe goed Red Bull daadwerkelijk is'

Leclerc rekent Ferrari nog niet rijk: 'We weten niet hoe goed Red Bull daadwerkelijk is'

Ferrari-coureur Charles Leclerc sloot de vrijdag op Zandvoort af met de snelste tijd. Ondanks dat was hij toch niet helemaal tevreden in de F1-75 op het Nederlandse circuit. Ook houdt de Monegask rekening ermee dat Red Bull Racing geen goede dag heeft gehad, waardoor ze mogelijk niet hun ware snelheid hebben kunnen laten zien. Leclerc is nog niet overtuigd dat Ferrari het snelste team op de baan is.

De Scuderia moest in de eerste vrije training even buigen voor Mercedes, die de eerste twee plekken van de uitslagentabel in beslag nam. Bij de tweede vrije training zaten Leclerc en teamgenoot Carlos Sainz gebeiteld. Terwijl het er goed uitzag voor de Italiaanse renstal liet Leclerc weten dat er nog wel wat werk aan de winkel is. 'Het is wel een beetje beter', begint de Ferrari-rijder bij Sky Sports, terugblikkend op het voorgaande weekend. 'Maar alles zit heel erg dicht op elkaar. Dat is wel een beetje een verrassing', bekent Leclerc. 'Dat maakt de dag van morgen wat lastiger, maar ik denk dat we nog wel wat vooruitgang kunnen boeken.'

De Ferrari-coureur houdt er ook rekening mee dat Red Bull geen probleemloze dag heeft gehad. Met de versnellingsbakproblemen van Max Verstappen aan het begin van de dag en de hoge bandendegradatie in de tweede vrije training kon Red Bull niet dichtbij de tijden van de top drie komen. 'Ze hadden niet echt een vlekkeloze dag, dus we weten niet hoe goed Red Bull daadwerkelijk is. Hun longruns zagen er immers goed uit. We moeten naar onszelf blijven kijken, al zal het dicht bij elkaar zitten. De racepace was bij ons nog niet optimaal.'

Leclerc heeft geen problemen met mogelijke regenval

Voor de Monegask voelde de auto niet optimaal aan. Hij gaf aan veel onderstuur te hebben en de auto niet goed te kunnen roteren. 'De balans was niet lekker', vervolgt Leclerc. 'Daar moeten we aan werken, maar ik weet zeker dat het kunnen doen.' Ferrari gaat zich vooral focussen op de downforce, aangezien het bochtige Zandvoort weinig rechte stukken kent. 'Het gaat voornamelijk belangrijk zijn dat we het tijdens de kwalificatie goed doen', vertelt de Ferrari-coureur. Het circuit in de duinen staat erom bekend dat er weinig ingehaald kan worden. Een optimale kwalificatie is een vereiste.

Een goede kwalificatie rijden hangt gedeeltelijk af van het weer. Het Nederlandse weer kennende kan er af en toe wel wat regen vallen. Dit weekend is het mogelijk dat het wat kan gaan regenen, maar daar ziet Leclerc het leuke wel van in. 'Ik denk dat het wel leuk kan worden als het regent. Daar kijk ik niet zozeer tegenop,' legt de Ferrari-rijder uit. Of het daadwerkelijk zal gaan regenen, komen de teams morgen en zondag wel achter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws