AlphaTauri-coureurs sluiten vrijdag af met gemengde gevoelens: 'Morgen moet alles samenvallen' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri-coureurs sluiten vrijdag af met gemengde gevoelens: 'Morgen moet alles samenvallen'

AlphaTauri-coureurs sluiten vrijdag af met gemengde gevoelens: 'Morgen moet alles samenvallen'

Na een voor hen rommelige vrijdag sluiten de AlphaTauri-rijders Pierre Gasly en Yuki Tsunoda de eerste dag van het raceweekend in Nederland af. In de eerste vrije training hadden de coureurs moeite om mee te komen met het middenveld. In de tweede vrije training vielen beide coureurs uit. Gasly zijn bolide kende een probleem terwijl Tsunoda de rode vlag richting de slotfase van de training veroorzaakte. Bij Sky Sports bespreken de coureurs hun eerste dag op Zandvoort.

Na de eerste trainingssessie van vandaag was het voor AlphaTauri wel duidelijk dat ze nog wat snelheid missen. Desondanks konden beide coureurs hun tijden zetten. Dat was anders in de tweede training. Gasly miste veel van de training vanwege een technisch probleem onder zijn stoel in de cockpit. Tsunoda reed ook niet vlekkeloos, hij zette zijn AT03 vast in het grind en veroorzaakte richting het einde van de tweede vrije training een rode vlag. De sessie hervatte zich daarna kort, maar zonder beide AlphaTauri-coureurs.

'Het was voor mij geen goede dag', begint de Fransman. 'Ik was in beide sessies niet blij met de auto. We moesten ook wat veranderen aan de auto bij de start van VT2, wat ons veel tijd kostte', vervolgt Gasly. 'Tot nu toe is het best wel uitdagend geweest, dus we hebben vanavond en morgen veel werk te doen.' Ondanks dat is de AlphaTauri-rijder er wel zeker van dat het goed gaat komen. 'We zullen wel een oplossing vinden en ons zelfverzekerder voelen als we de kwalificatie in gaan', eindigt Gasly. Aan de andere kant van de AlphaTauri-garage is Tsunoda nog wel positief.

'We hebben een dag gehad die best oké was,' begint de 22-jarige. 'Tot die laatste stint in VT2 dan. Ik had veel moeite met de grip, die had ik namelijk niet tijdens mijn longrun.' Zover hebben meerdere coureurs geklaagd over de bandendegradatie en de grip. Ook Red Bull Racing-rijder Sergio Pérez gaf aan dat dit een probleem was tijdens de longruns. Bij AlphaTauri was het zichtbaar dat ze hier moeite mee hadden. De training van morgen is belangrijk om data te verzamelen, vooral omdat Gasly veel tijd op de baan heeft gemist.

Tsunoda: 'Over het algemeen voelde ik me niet zo comfortabel in de auto'

De jonge Japanner was nog wel te spreken over zijn eerste dag op Zandvoort, al veroorzaakte hij een rode vlag in de tweede vrije training. Voorafgaand aan zijn incident had hij al moeite met de grip. 'En toen ving ik helaas een vlaag wind op en toen verloor ik de auto,' legt Tsunoda uit. 'Over het algemeen voelde ik me niet zo comfortabel in de auto vandaag, maar we hebben nog wel wat goede data kunnen verzamelen in beide sessies. Vanavond verlaten we het circuit en morgen gaan we ernaar kijken. Morgen moet alles samenvallen', aldus Tsunoda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws