Sainz wil laatste stap zetten voor de kwalificatie: 'Niet ver verwijderd van de perfecte balans' Formule 1
Formule 1

Sainz wil laatste stap zetten voor de kwalificatie: 'Niet ver verwijderd van de perfecte balans'

Sainz wil laatste stap zetten voor de kwalificatie: 'Niet ver verwijderd van de perfecte balans'

Carlos Sainz is blij dat Ferrari weer competitieve lijkt te zijn op het circuit van Zandvoort. Na een teleurstellend raceweekend in België zag de bolide van de Italiaanse renstal er goed uit op de vrijdag. Toch probeert Sainz de verwachtingen rondom Ferrari enigszins te temperen, aangezien ook Mercedes en McLaren er goed bij zaten tijdens de eerste twee vrije trainingen. De coureur van de Scuderia verwacht daarnaast dat de bandenkeuze voor zondag belangrijk zal zijn.

Sainz wist op vrijdag respectievelijk de derde en de tweede tijd te rijden. Na het lastige weekend op Spa-Francorchamps is de Ferrari-coureur uiteraard tevreden. 'Het zag er goed uit', zegt Sainz bij Sky Sports. 'Het is altijd mooi om terug te zijn op een uitdagend circuit en het wordt alleen maar mooier als je naar de rondetijden kijkt. Het lijkt erop dat we weer competitief zijn. We zijn wel een beetje verrast door de snelheid van bijvoorbeeld McLaren en Mercedes.'

Ondanks dat Red Bull Racing niet sterk was op vrijdag houdt de Spaanse coureur nog altijd rekening met de renstal van Max Verstappen. Sainz weet dan ook dat er werk aan de winkel is. 'Het is geweldig om weer competitief te zijn en bovenaan te zijn. De auto gaf me weer zelfvertrouwen. Toch moet ik voorzichtig blijven, want ik weet dat andere teams opeens veel tijd kunnen vinden. We moeten nu gewoon de laatste dingen scherper zetten en de laatste tienden vinden. We zijn niet ver verwijderd van de perfecte balans.'

Sainz: 'Softs degraderen snel, maar geven veel grip in openingsronden'

De meeste coureurs hebben op vrijdag geprobeerd longruns te rijden op de softs. De teams lijken de hards te willen vermijden, maar de zachte band lijkt ook niet optimaal te zijn. 'De softs lijken op een heel hoog niveau te kunnen presteren, maar dan wel voor een gelimiteerde tijd. Het is heel duidelijk dat ze snel degraderen. In de eerste ronden geeft deze band je echter wel heel veel grip. Het zou best kunnen zijn dat we voor deze band kiezen in de race', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws