Verstappen snapt gat naar Mercedes en Ferrari: 'We lopen een sessie achter' Formule 1
Formule 1

Verstappen snapt gat naar Mercedes en Ferrari: 'We lopen een sessie achter'

Verstappen snapt gat naar Mercedes en Ferrari: 'We lopen een sessie achter'

Max Verstappen kende een matige vrijdag, maar de coureur van Red Bull Racing kan het gat naar Mercedes en Ferrari verklaren. Verstappen kwam stil te vallen in de eerste vrije training na een probleem met de versnellingsbak, waardoor hij alleen in de tweede vrije training representatieve tijden kon rijden. Volgens de Nederlander was het lastig om binnen een uur de juiste afstelling te vinden. Verstappen hoopt gedurende de laatste trainingssessie de juiste balans te vinden.

Tijden de Grand Prix van Nederland zijn alle ogen natuurlijk gericht op Verstappen. De coureur van Red Bull kwam dan ook snel naar buiten in de eerste vrije training, maar de lachende gezichten op de tribune verdwenen snel. Verstappen viel stil, nadat men duidelijk kon horen dat er iets misging met de versnellingsbak van de RB18. De regerend wereldkampioen moest dus vroegtijdig uit zijn bolide stappen en de eerste vrije training staken.

De problemen in de eerste sessie hadden natuurlijk invloed op de tweede training. Red Bull lijkt nog veel te moeten veranderen aan de balans. 'We hebben in de eerste vrije training veel tijd verloren waardoor we niet op de softs konden rijden', begint Verstappen voor de camera van Sky Sports. 'We hadden absoluut geen balans op hards, dus de tijden waren niet representatief. De balans was in de tweede vrije training ook niet goed, maar dat is niet gek. We hadden te weinig tijd om dingen te verbeteren voor de sessie. We gaan ernaar kijken. We weten dat we beter kunnen.'

Verstappen niet verrast door achterstand

Het gat naar Mercedes en Ferrari was na afloop van de tweede vrije training best wel groot. 'Gezien de balans ben ik niet zo verrast dat de achterstand zo groot is. We lopen een sessie achter. In één uur trainen kun je niet veel meer veranderen aan de auto.' Ondanks de matige vrijdag houdt de Red Bull-coureur de goede moed erin. 'We moeten nog een hoop verbeteren. Gelukkig hebben we de hele nacht en de derde vrije training om daar aan te werken', aldus een strijdvaardige Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws