Leclerc valt uit tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan Formule 1
Formule 1

Leclerc valt uit tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan

Leclerc valt uit tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan

Charles Leclerc is uitgevallen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Met 21 ronden op de teller reed hij met een rokende motor over het lange rechte stuk. Hij minderde snelheid en dook de pitstraat in, waar hij niet meer uit gekomen is. Het lijkt op wederom een motorprobleem voor de Monegask, die aan de leiding van de wedstrijd lag.

'Problemen', meldde de nummer twee in het wereldkampioenschap terwijl hij rookpluimen uit de achterkant van zijn F1-75 zag komen. Leclercs krachtbron stopte ermee halverwege het lange rechte stuk. Hij hoefde de Ferrari dus niet langs het asfalt te parkeren, maar wist gewoon terug te rijden naar zijn garage. Einde wedstrijd voor Leclerc.

Eerder in de race viel ook teamgenoot Carlos Sainz al uit. In de openingsfase schoot hij in de eerste sector rechtdoor, en kwam hij niet meer van zijn plek. De Spanjaard meldde eveneens motorproblemen. Daarmee lijkt het de betrouwbaarheid van de Ferrari-motor te zijn die het team nekt in Baku.

Verstappen aan de leiding

Leclerc lag aan de leiding toen hij uitviel. Omdat ook de tweede Ferrari nu weggevallen is aan de voorkant, heeft Max Verstappen momenteel de leiding in handen van de Azerbeidzjaanse Grand Prix. Op iets meer dan vijf seconden achter de Nederlander vinden we Sergio Pérez terug, die even aan de leiding van de race lag, maar de pace van Verstappen niet had.

Ook Zhou Guanyu heeft inmiddels te horen gekregen dat hij met technische problemen kampt. De Chinees komt uit voor Alfa Romeo Racing, een klantenteam van Ferrari. Dat betekent dus dat de kans aanwezig is dat er maar liefst drie Ferrari-motoren sneuvelen in Azerbeidzjan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws