Marko kaart kritiek punt aan voor race in Baku: 'Daar zal het op neerkomen' Formule 1
Formule 1

Marko kaart kritiek punt aan voor race in Baku: 'Daar zal het op neerkomen'

Marko kaart kritiek punt aan voor race in Baku: 'Daar zal het op neerkomen'

Helmut Marko verwacht dat de Grand Prix van Azerbeidzjan in de pitstraat beslist kan worden. Hij wijst naar Hannah Schmitz, de hoofdstrateeg van Red Bull Racing, die volgens hem het verschil kan maken in de wedstrijd. Samen met de werknemers in Groot-Brittannië beslist zij wanneer er pitstops gemaakt moeten worden, en die pitstops kunnen bepalend zijn voor de uitkomst van de Azerbeidzjaanse race.

'Dit is onze HR-afdeling, die altijd bezig is met het rekruteren van goede, jonge werknemers', laat Marko weten ten overstaan van Sky Deutschland. 'We hebben een perfect team naast het asfalt en op het hoofdkwartier in Milton Keynes', voegt hij daaraan toe. Eerder gaf Schmitz al in een interview aan dat de communicatie met Engeland zeer strak was, en er geen enkele vertraging zat in het doorspelen van cruciale informatie die men in het hoofdkwartier binnenkrijgt.

GP Baku beslist in de pitstraat volgens Red Bull

Marko belicht kort het onderdeel van de aankomende race dat hij als doorslaggevend ziet voor zijn team. 'De sleutel is: ga je voor een overcut, ga je voor een undercut? Probeer je langer door te gaan op je setje banden?', vraagt hij zich hardop af. Het strategische aspect van de wedstrijd in Azerbeidzjan gaat erg belangrijk worden, al helemaal omdat men kan rekenen op safety cars in de nauwe straten.

'Uiteindelijk zal het neerkomen op wie er tactisch gezien het snelste over de eindstreep komt, maar ook de banden het langst goed weet te houden', concludeert Marko. Daarin vertrouwt hij dus volop op zijn tactische team, dat tijdens de race Max Verstappen en Sergio Pérez langs de vanaf P1 startende Charles Leclerc moet zien te krijgen.

Verstappen en Pérez

Ook belicht Marko kort wat hij verwacht van zijn coureurs in Azerbeidzjan: 'Pérez is in topvorm en ook Verstappen doet het uitstekend. Dat helpt ons en daarom kunnen we stappen zetten in het constructeurskampioenschap. De betere van de twee zal vandaag aan het langste eind trekken', voorspelt de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws