Verslagen eerste reacties van Leclerc en Sainz na dubbele Ferrari-DNF in Baku Formule 1
Formule 1

Verslagen eerste reacties van Leclerc en Sainz na dubbele Ferrari-DNF in Baku

Verslagen eerste reacties van Leclerc en Sainz na dubbele Ferrari-DNF in Baku

Charles Leclerc verscheen diep teleurgesteld voor de camera's van diverse media na zijn uitvalbeurt in de Grand Prix van Azerbeidzjan. Na iets minder dan de helft van de race begon zijn motor te roken, en meteen was het klaar. De Monegask zegt dat bij hem vooral teleurstelling heerst, terwijl hij ook aangeeft dat hij verder geen nieuws heeft over wat er precies gebeurd is.

'Ik verloor vermogen, en dat was het. Ik weet het niet', meldt Leclerc ontdaan bij onder meer Viaplay. 'Ik weet niet wat het probleem is, maar twee DNFs in drie races, dat is een probleem. Ik weet niet of deze problemen aan elkaar gerelateerd waren', benadrukt hij bezorgd.

Leclerc viel tijdens de Grand Prix van Spanje ook al uit. Ook in Barcelona lag de Ferrari-rijder aan kop en stevende hij af op een overwinning, waarna hij de pitstraat in moest rijden. Het was in Spanje Max Verstappen die er vervolgens met de zege vandoor ging. Na de uitvalbeurt in Azerbeidzjan is dat dus inderdaad de tweede uitvalbeurt in drie races.

Leclerc en Ferrari verliezen punten

Leclerc en Ferrari gooien met deze twee uitvalbeurten waarschijnlijk vijftig punten weg. Dat is erg duur, geeft de coureur toe: 'We moeten hier voorzichtig mee zijn. We zijn punten aan het bloeden, dus ja. Ik weet verder niet wat er gebeurd is, ik heb geen nieuws', stelde hij nog eens.

'Er heerst bij mij nu natuurlijk vooral teleurstelling. Ik weet niet wat er misgegaan is', concludeert hij. Verstappen ging de achtste race van het jaar in met een voorsprong van negen punten op zijn directe titelrivaal. Door deze uitvalbeurt kan dat gat alleen nog maar groter worden, terwijl Sergio Pérez Leclerc ook nog eens voorbijgaat in het coureursklassement als de Mexicaan de race uitrijdt.

Sainz deelt teleurstelling Leclerc

Ook Sainz heeft inmiddels van zich laten horen. De Spanjaard viel als eerste uit. 'Het is frustrerend. Het is natuurlijk moeilijk voor mij, maar ook voor het team. Dit is een teleurstellende dag voor iedereen, maar we moeten sterk blijven.' Ferrari komt over een week in Canada weer in actie na nul punten te scoren in Baku.

'Het doel was om op de banden te letten in het begin en om later aan te vallen. De temperatuur ligt hier hoog, dus dat had kunnen werken', zo geeft de Madrileen zijn strijdplan vrij. Van een aanval op Verstappen kwam het niet, hij viel al uit voordat hij de kans kreeg. 'Het is wat het is', concludeert hij. Inmiddels is het duidelijk dat de Ferrari van Sainz uitviel met een hydraulisch lek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws