Leclerc wil jong talent helpen naar de top: 'Ferrari was ook altijd mijn droom' Formule 1
Formule 1

Leclerc wil jong talent helpen naar de top: 'Ferrari was ook altijd mijn droom'

Leclerc wil jong talent helpen naar de top: 'Ferrari was ook altijd mijn droom'

Charles Leclerc blikt in gesprek met Gazetta Dello Sport terug op zijn emotionele weg richting de Formule 1. De eerste stap van zijn droom was bereikt toen hij werd toegelaten tot de Ferrari Driver Academy, de tak van de Italiaanse renstal die jonge coureurs klaarstoomt voor het echte werk. In de toekomst ziet de Monegask het wel zitten om jong talent te helpen bij hun weg naar de top en om hun dromen waar te maken.

Het eerste moment dat Leclerc zich realiseerde dat hij toch echt bij Ferrari hoorde, was toen hij zijn Ferrari-pak aan mocht trekken. Gekleurd in het rood zou hij vanaf dan verder gaan in de autosport. Onder begeleiding van de academie van Ferrari kwam Leclerc bij het Italiaanse team Prema Racing terecht, en uiteindelijk scoorde hij via zijn prestaties in de Formule 1 bij Sauber een stoeltje bij de Scuderia. 'Dat was best emotioneel', zegt Leclerc in gesprek met het Italiaanse medium. 'Dat komt omdat de droom die ik had toen ik kind was, om te racen voor het team met het steigerende paard en in de Formule 1, uitkwam. Zelfs toen ik op dat moment nog niet een officiële Ferrari-coureur was.'

De toelating tot de FDA (Ferrari Driver Acadmy, red.) was de eerste stap in de richting van dat zitje in de rode bolide. 'Het was op dat moment erg belangrijk voor mijn carrière. Ik dacht ook aan mijn vader, want die deelde die droom met mij', vertelt de 25-jarige. De vader van Leclerc stierf in 2017 na een lang ziektebed, en dat tijdens het raceweekend van de Formule 2 in Azerbeidzjan. De Monegask won twee dagen later de hoofdrace in de straten van Bakoe, wat aantoont hoe sterk hij mentaal is. Twee jaar daarvoor, in 2015, verloor Leclerc goede vriend Jules Bianchi, die in 2014 ernstig verongelukte bij de Grand Prix van Japan.

Leclerc wil jonge talenten helpen om hun dromen waar te maken

De twee belangrijke mensen die hij heeft verloren schitteren elke race op zijn helm. Leclerc is zich door het verlies van hen er zeker van bewust dat hij de kans heeft gekregen om zijn droom te laten uitkomen, en wil anderen daarbij gaan helpen. 'Ferrari was ook altijd mijn droom, en die is uitgekomen. Ik zou graag jonge talenten willen helpen die niet de middelen hebben om door te zetten en hun dromen waar te maken. Maar dit is een project dat tijd gaat innemen, maar ik zie zeker de mogelijkheid in de toekomst', aldus Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws