Coulthard neemt Ferrari 2022 niet geheel kwalijk: 'Misschien was het wel massale vermoeidheid' Formule 1
Formule 1

Coulthard neemt Ferrari 2022 niet geheel kwalijk: 'Misschien was het wel massale vermoeidheid'

Coulthard neemt Ferrari 2022 niet geheel kwalijk: 'Misschien was het wel massale vermoeidheid'

Oud-coureur David Coulthard denkt dat het rommelige jaar van Ferrari niet helemaal aan de fouten en strategische blunders te wijten was. De Scuderia heeft al een tijdje niet meer op een niveau als dat van 2022 geopereerd, dus denkt Coulthard dat ze hier en daar gewoon niet fit genoeg waren om mee te komen. Volgens de Schot kan het best wel eens zijn dat Ferrari na al die jaren in de Formule 1 last heeft van massale vermoeidheid.

Het begin van het 2022-seizoen zag er voor Ferrari perfect uit. Charles Leclerc pakte de overwinning in Bahrein en Carlos Sainz sloot aan als tweede, terwijl Red Bull Racing moest lijden aan een dubbele DNF. Van het succesvolle scenario vroeg in het seizoen bleef richting de zomerstop weinig over. Zodra Red Bull haar bolide op orde had, boekten ze met Max Verstappen overwinning na overwinning, terwijl Ferrari de ene fout na de andere maakte. 'Het kan wel eens zijn dat ze gewoon niet wedstrijd-fit waren. Ze hebben al lang niet op zo'n niveau kunnen strijden', begint Coulthard in gesprek met The Mirror.

'Ferrari is de meest bekende naam in Formule 1, en ze zijn het oudste team dat het langst meedoet. Dus het kan best wel eens zijn dat er een element is van massale vermoeidheid', stelt Coulthard. Het laatste jaar waarin Ferrari wellicht de titel had kunnen halen, was 2018. Met hun rijdersduo Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen was het misschien mogelijk geweest. In de jaren die volgden presteerde Ferrari onder de maat, en hadden ze tijd nodig om er weer bovenop te komen. Coulthard stelt dat het team in 2022 gewoon nog niet helemaal in vorm was om weer te strijden voor het kampioenschap

Ondanks 2022-seizoen gelooft Coulthard wel in Ferrari

Terwijl Ferrari niet optimaal liet zien uit welk racehout ze gesneden was, denkt de dertienvoudig Grand Prix-winnaar wel dat ze in 2023 beter voor de dag zal komen. 'Ik geloof in Ferrari - niet in de mystiek, maar in de rondetijden. Ze hebben het wereldkampioenschap van de kwalificaties wel gewonnen. De bolide was exceptioneel', legt de Schot uit. Hij denkt dat Leclerc daarin een sleutelrol speelde. 'Charles (Leclerc, red.) was voor het overgrote deel van het jaar de leidende coureur en ik denk dat de auto tegen het einde van het seizoen beter is geworden.'

Daarnaast ziet de voormalig Red Bull-coureur het zeker wel zitten dat de drie topteams, Mercedes, Red Bull en Ferrari, alle drie gaan strijden voor het kampioenschap in 2023. Hij gelooft dat Ferrari dan de kracht heeft om mee te doen. 'Niet gebaseerd op dat het gewoon een rode auto is met het steigerende paard, maar gebaseerd op wat ze in huis hebben: een goede auto en twee zeer snelle en gemotiveerde coureurs. Dus in 2023 moeten ze het wereldkampioenschap als doel hebben', aldus Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws