Leclerc zag alle hoop verdwijnen: 'We waren nergens meer' Formule 1
Formule 1

Leclerc zag alle hoop verdwijnen: 'We waren nergens meer'

Leclerc zag alle hoop verdwijnen: 'We waren nergens meer'

Charles Leclerc won eerder dit jaar voor het eerst zijn thuisrace, maar sindsdien zit het de Monegask vooral tegen. Ook in Groot-Brittannië ging het niet allemaal zoals de Ferrari-coureur had gehoopt en valt hij buiten de punten. 'We waren nergens meer', vertelt hij na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië bij Viaplay.

Volgens Leclerc was het niet een beetje te vroeg om naar de intermediate banden te gaan, maar veel te vroeg. 'In bocht 15 was er veel regen, over de radio hoorde ik ook dat het de ronde erna heel hard zou regenen', geeft de Monegask aan. Dit duurde uiteindelijk toch wat langer dan verwacht. 'Dat bleek niet in de ronde erna, maar pas acht rondes erna', verzucht de man van Ferrari, die hierdoor zijn kans op een puntenfinish zag verdwijnen.

De hoop was na dat moment al relatief snel verloren. 'Vanaf dat moment waren we nergens meer', aldus Leclerc. Het zijn woorden die ook Sergio Pérez al in de mond nam bij het bespreken van zijn verkeerde bandenkeuze. 'We reden met regenbanden op een droge baan en zeven rondes later moesten we alsnog een stop maken toen de echte regen begon', vertelt de Monegask hoofdschuddend.

Leclerc wil weten wie er precies fout zat

Hij weet nog niet helemaal hoe het zo mis kon gaan. 'We gaan ernaar kijken', vertelt de coureur. 'Uiteraard namen we hiermee niet de juiste beslissing dit weekend en deze race', weet hij. Leclerc wil nu vooral graag weten of hij de schuld draagt of dat het aan foutieve informatie lag. 'We moeten gaan kijken of ik wel de juiste informatie had en de verkeerde beslissing nam, of dat ik onjuiste informatie had en de juiste beslissing nam gebaseerd op wat ik hoorde', blikt hij alvast vooruit. 'We moeten gewoon beter worden in deze omstandigheden', luidt het voorlopige eindoordeel van Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws