Sainz deelt mening van Verstappen: 'Ik worstel daar echt mee' Formule 1
Formule 1

Sainz deelt mening van Verstappen: 'Ik worstel daar echt mee'

Sainz deelt mening van Verstappen: 'Ik worstel daar echt mee'

De Grand Prix van Oostenrijk bracht heel wat ter sprake. In ronde 64 van de race maakten regerend wereldkampioen Max Verstappen en McLaren-coureur Lando Norris elkaar terwijl zij streden om de eerste plaats. Verstappen kreeg een tijdstraf van tien seconden voor het grotendeels veroorzaken van het incident. Naar aanleiding daarvan laaide de discussie over de strenge regels in de sport weer op. Verstappen verkondigde meerdere keren dat hij vond dat zijn straf te streng was. Ook Carlos Sainz mengt zich nu in de discussie.

Inmiddels is het F1-circus neergestreken in Silverstone voor de laatste stop van de triple-header. Zoals gewoonlijk verschenen alle coureurs op donderdag voor de camera's van de internationale media. Zo ook Ferrari-coureur Sainz die zich wederom niet uitliet over zijn toekomstplannen, maar wel inging op een vraag over de correctheid van de straf die Verstappen in Oostenrijk werd opgelegd.

Teveel regels

Enkele dagen na het incident op de Red Bull Ring liet Verstappen weten dat hij en Norris hun ruzie hebben bijgelegd, maar dat hij de straf die hem werd opgelegd nog steeds onterecht vindt. De Limburger ergert zich überhaupt aan het grote aantal regels dat de Formule 1 tegenwoordig telt. 'Ik vind dat we al veel te veel regels hebben voor alle aspecten van het racen. Kijk alleen al naar de regels van zeg tien, vijftien jaar geleden. Sindsdien zijn er zoveel nieuwe regels bijgekomen. Dat is blijkbaar de wereld waarin we tegenwoordig leven.'

Sainz herkent zich in de woorden van Verstappen. Het grote aantal regels dat er vandaag de dag wordt gehanteerd in de sport tolt hem ook regelmatig. 'Vanuit mijn perspectief kan je je verdedigende move inzetten en daarna terug bewegen, zolang je maar één wagenlengte ruimte laat. Ik worstel echt met dat we steeds meer regels toevoegen aan het racen', zegt de Spanjaard. 'Het zijn er al zoveel. Lees het reglement maar eens wat je moet doen als je aan de binnenkant inhaalt en verdedigt en als je aan de buitenkant inhaalt en verdedigt. Ik heb moeite om ze precies te volgen als ik in een auto zit die 300 kilometer per uur gaat.' De Ferrari-coureur ziet dan ook liever niet dat er nog meer regels bij komen. 'Ik wil geen nieuwe regels. Ze zijn duidelijk genoeg, al is het niet zo dat er niets te bespreken valt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws