Sainz maakte niet dezelfde fout als Leclerc: 'Alle pitstops hebben we juist ingeschat' Formule 1
Formule 1

Sainz maakte niet dezelfde fout als Leclerc: 'Alle pitstops hebben we juist ingeschat'

Sainz maakte niet dezelfde fout als Leclerc: 'Alle pitstops hebben we juist ingeschat'

Carlos Sainz wist het in Groot-Brittannië wederom beter te doen dan zijn teamgenoot Charles Leclerc, die buiten de punten eindigde. De Spanjaard is in zijn nopjes met een P5 na een race vol wisselvallig weer. 'Ik ben trots op mezelf', zegt de enige Ferrari-coureur die vandaag in de punten wist te finishen tegen Viaplay.

De Madrileen geeft meteen aan zeer tevreden te zijn met het verloop van zijn race. 'Het was een hele goede race voor mij', zegt hij. 'Het is misschien wel een van de meest sterke, complete races die ik de afgelopen jaren heb gereden', aldus die man die in die afgelopen jaren wel races wist te winnen en podiums haalde. Hoewel dat op Silverstone niet lukte, maakt dat de Spanjaard die op Silverstone ooit zijn eerste race won dus niet minder tevreden.

Sainz maakte juiste calls voor pitstops

Teamgenoot Leclerc zag zijn kans op een puntenfinish verdwijnen na een pitstop die veel te vroeg kwam. Sainz wist ten alle tijde in de top tien te blijven rijden. 'Alle calls voor pitstops hebben we juist ingeschat', vertelt Sainz. 'Dat werkte heel goed', ziet de man uit Madrid, die gisteren nog vertelde dat Ferrari met het Imola-pakket comfortabeler kon rijden, maar wel een stuk langzamer was. Meedoen om de overwinning zat er om die reden niet in op het Britse circuit.

Het weer heeft Ferrari zowel geholpen als geplaagd. 'Zo gauw het een beetje lastig werd, kwamen we meer in de buurt van de leider', stelt Sainz desondanks. 'We zaten zo'n zes, zeven seconden van de leider af. We hadden onszelf naar een positie gereden om mee te doen voor het podium', benadrukt hij. 'Jammer genoeg waren we in de andere omstandigheden niet snel genoeg. Maar ik ben blij en trots op mezelf en het hele team vandaag', sluit Sainz af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws