Live 23.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Mexico 2022 Formule 1
Formule 1

Live 23.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Mexico 2022

Live 23.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Mexico 2022

Dit weekend zal de Grand Prix van Mexico verreden worden en dat betekent dat vooral Sergio Pérez in de belangstelling zal staan. De Mexicaanse fans zouden natuurlijk niets liever zien dan dat hun thuisheld als eerste over de streep komt. Voor Max Verstappen en Red Bull Racing staat er eigenlijk niks bijzonders meer op het spel op het Autódromo Hermanos Rodríguez aangezien de coureur en het team beide kampioenschappen al hebben weten te winnen. Verstappen kan echter wel nog een prestigieus record verbreken in de thuisrace van zijn teamgenoot. F1Maximaal houdt je op de hoogte in het liveblog van wat er op de baan gebeurt.

Momenteel hebben Verstappen, Sebastian Vettel en Michael Schumacher het record in handen voor de meeste overwinningen in één seizoen. De coureurs hebben in dominante kampioensjaren in één seizoen dertien keer weten te winnen. Verstappen heeft dus nog drie kansen om het record te verbreken en dus alleenheerser te zijn in deze statistiek. De Nederlander gaat, gezien de goede prestaties van de afgelopen weken, zeker als favoriet het aankomende raceweekend in. Toch zijn er voldoende coureurs die een stokje voor de recordpoging van Verstappen willen steken.

Zijn teamgenoot wil er natuurlijk alles aan doen om de eerste Mexicaan te zijn die zijn thuisrace wint. Vorig jaar wist hij al voor de eerste keer op het Autódromo Hermanos Rodríguez op het podium te staan. Ook Mercedes hoopt in Mexico weer een stap te zetten en Red Bull aan te vallen. De eerste indicaties daarvoor moeten tijdens de vrije trainingen komen. Om 13.00u lokale tijd (20.00u Nederlandse tijd, red.) gaan de lampen op groen en kunnen de coureurs data gaan verzamelen. De tweede vrije training zal weer een half uur langer duren; Pirelli gaat namelijk haar banden voor 2023 weer testen. Hierdoor zullen de tijden waarschijnlijk opnieuw niet heel representatief zijn.

Red Bull hoort straf naar aanleiding van budgetoverschrijding

De FIA volgde in hun uitgebreide statement betreffende de sancties voor het team van Verstappen, dat Red Bull akkoord ging met de straf die de FIA heeft bepaald voor het overschrijden van het budgetplafond. De straf houdt in dat Red Bull een boete van 7 miljoen dollar aan het bestuursorgaan moet betalen. Daarnaast krijgt het team minder tijd om de aerodynamica te testen gedurende de aankomende twaalf maanden nadat Red Bull akkoord is gegaan met de 'Accepted Breach Agreement', namelijk tien procent minder tijd in de windtunnel. Voor de Oostenrijkse renstal heeft het overschrijden van de budgetlimiet dus een financieel gevolg, en een gevolg voor de ontwikkeling van de auto van 2023.

Verstappen kent momentje in VT1

Voor Verstappen verliep de eerste vrije training niet volledig als gehoopt. De coureur van Red Bull spinde tijdens zijn snelle ronde op de softs. Verstappen reed uiteindelijk nog een snelle ronde op de rode band, maar die was niet competitief ten opzichte van de tijden van de Ferrari's. Carlos Sainz was uiteindelijk de snelste in de eerste training en Charles Leclerc sloot aan op P2. De twee Red Bulls, met Verstappen op de vierde plek, stonden achter de Italiaanse renstal.

GP Mexico live kijken?

Wil jij zien of Verstappen het record van Vettel en Schumacher weet te verbreken? De Grand Prix van Mexico wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Mexico

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 23.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Mexico 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws