Live F1 14.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Rusland Formule 1
Formule 1

Live F1 14.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Rusland

Live F1 14.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Rusland

Na de eerste vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Rusland, die werd verreden op vrijdagochtend, maken de teams en coureurs zich klaar voor de tweede training. Om 14.00 uur zal de tweede vrijdagsessie worden afgetrapt terwijl de zon schijnt boven het Sochi Autodrom, waarschijnlijk een van de laatste sessies die in droge weersomstandigheden verreden zullen worden.

Tijdens de eerste vrije training bleek dat Mercedes, die nog altijd onverslagen is in Rusland, sneller was dan concurrent en titelrivaal Red Bull Racing. Valtteri Bottas was de snelste, gevolgd door Lewis Hamilton. Bij de Oostenrijkse renstal kwam Max Verstappen in de eerste training niet verder dan de derde positie, Sergio Perez klokte de negende tijd.

Mogelijk laatste droogweersessie van GP Rusland

Op zaterdag worden er flinke plensbuien verwacht boven het Russische circuit, de derde vrije training en de kwalificatie zullen naar alle waarschijnlijkheid in de regen worden verreden. Uit voorzorg werd op vrijdagmiddag al bekendgemaakt dat de Formule 3-race, die gepland stond voor zaterdagochtend, naar vrijdag werd verplaatst. De kwalificatie kan hierdoor verplaatst worden naar een ander tijdstip op zaterdag, mocht het te hard regenen in de middag.

Verstappen kan, hoe snel hij in de trainingen ook is, zichzelf maximaal kwalificeren op P4. De Nederlander krijgt een gridstraf van drie plaatsen na zijn crash met Hamilton tijdens de Grand Prix van Italië. Ook wordt er bij het kamp van Red Bull nog getwijfeld over een motorwissel in Rusland, in dat geval zal Verstappen naar alle waarschijnlijkheid vanuit de pitstraat starten.

Live F1 14.00U | Tweede vrije training Grand Prix van Rusland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws