Live F1 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van Groot-Brittannië 2022 Formule 1
Formule 1

Live F1 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van Groot-Brittannië 2022

Live F1 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van Groot-Brittannië 2022

De coureurs maken zich op voor de kwalificatie in aanloop naar de Grand Prix van Groot-Brittannië. Max Verstappen heeft veel vertrouwen kunnen tanken in de derde vrije training, want de Nederlander was ruim vier tienden sneller dan Sergio Pérez en Charles Leclerc. Daarmee kent Verstappen een goede uitgangspositie, al is het allemaal nog lang niet beslist en zal er in de kwalificatie nog een hoop kunnen gebeuren.

In de derde vrije training werd er dan ook veel gereden door de rijders. Vooral de softs, maar ook de mediums kwamen aan bod in deze sessie, waarin Verstappen overduidelijk de snelste was. Regen bleef uit, terwijl Leclerc wel kreeg te horen dat er mogelijk een bui zou gaan vallen. Die bui zou zich kunnen verschuiven naar de kwalificatie, waardoor we misschien wel nog meer spanning tegemoet gaan.

Tijdens regenachtige kwalificaties komen de ware regenrijders doorgaans bovendrijven, en laat Verstappen er daar nou nét een van zijn. Recentelijk bewees hij dit in Canada nog door zich zes tienden los te rijden van de eerstvolgende concurrent, Fernando Alonso. De Spanjaard kwalificeerde zich in de Alpine op P2. Verder kan Mercedes ook bouwen op een goed weekend en kan het Duitse team mogelijk erg dichtbij Red Bull en Ferrari komen.

Verstappen op vrijdag

Op vrijdag liep het voor Verstappen niet voorspoedig. Tijdens de eerste vrije training bevond hij zich onderaan de tijdstabel met negen collega's die, net zoals de Red Bull Racing-rijder, geen tijd neerzetten. Het circuit was destijds nét die droog genoeg voor slicks, maar ook nét niet nat genoeg voor intermediates. De meeste teams konden er niets mee en besloten banden te sparen.

Tijdens de tweede vrije training was het circuit droog, wat de teams toestond om data te verzamelen. Dit lukte Verstappen aardig, maar zijn rondetijden lieten te wensen over. Op twee tienden van de top moest hij een Ferrari, Mercedes en McLaren voor zich dulden. Men moet in Milton Keynes dus nog flink wat snelheid vinden om mee te doen voor de zege.

Live F1 16.00u | Kwalificatie Grand Prix van Groot-Brittannië 2022
Er hangen heel het weekend al donkere wolken boven Circuit Silverstone.

Wat ging er mis bij Red Bull?

Helmut Marko liet zich na afloop van de vrijdag uit over de situatie bij Red Bull. Ietwat gefrustreerd meldde hij dat er totaal geen balans in de RB18 zat, dat men last had van onder- en overstuur en dat er nog veel moest gebeuren voordat Red Bull de snelheid van Ferrari zou kunnen evenaren. Ook Sergio Pérez oogde gefrustreerd, terwijl Verstappen eigenlijk de enige rustige van het stel leek.

Bij Mercedes ging het op vrijdag bijzonder goed. De Duitse renstal zag Lewis Hamilton op de tweede plek eindigen, een goed resultaat voor een team dat het heel het jaar al lastig heeft. Voor de wedstrijd in Silverstone werden er wijzigingen doorgevoerd aan het materiaal en deze wijzigingen hebben de gewenste effecten met zich meegebracht, al is niet duidelijk in hoeverre de eigenschappen van Silverstone de renstal meehelpen. Eens kijken hoe Hamilton en George Russell het op zaterdag doen.

GP Groot-Brittannië live kijken?

De Grand Prix van Groot-Brittannië wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Groot-Brittannië

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan hier de odds voor wanneer de Nederlander een of meerdere sessies van het weekend aan het langste eind trekt.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+. hands24x7.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws