Marko kaart diverse afstellingsproblemen aan bij Red Bull na vrijdag in Silverstone Formule 1
Formule 1

Marko kaart diverse afstellingsproblemen aan bij Red Bull na vrijdag in Silverstone

Marko kaart diverse afstellingsproblemen aan bij Red Bull na vrijdag in Silverstone

Helmut Marko zit met de handen in het haar na de vrijdag in Groot-Brittannië. De Red Bull Racing-adviseur maakt melding van diverse afstellingsproblemen en dat het team de juiste balans niet kan vinden bij de bolides. Ook gaat hij in op het vreemde geluid dat Max Verstappen en Sergio Pérez in de cockpit hoorden toen ze meters maakten tijdens de tweede vrije training.

'We zitten ernaast met de afstelling. We kunnen de balans niet vinden, hebben onder- en overstuur en hebben in de langzame bochten totaal geen grip', zo somt de doorgaans optimistische Oostenrijker een reeks aan problemen op die Red Bull op vrijdag ervaren heeft. Er is dus flink wat werk te verrichten voordat Verstappen en Pérez een fatsoenlijke bolide onder zich hebben.

'We zitten niet in de juiste richting', waarschuwt hij vervolgens. Mocht Red Bull de afstelling rechttrekken dan hoopt Marko dat ze op gelijke hoogte kunnen komen met Ferrari. Momenteel mist Verstappen echter zo'n twee tienden naar de snelste tijd van Carlos Sainz, terwijl dat gat voor Pérez nog een stuk groter is. De Mexicaan leverde circa acht tienden in.

Verstappen hoort geluid in de auto, Pérez ook

Gedurende de vrije training hoorden we Verstappen melding maken van een vreemd geluid dat uit zijn Red Bull RB18 kwam. De Nederlander dook naar binnen, Red Bull poogde het probleem op te lossen, maar toen hij vervolgens weer naar buiten reed, hoorde hij niet veel later wederom het geluid. 'Het kwam uit het chassis. Er ging iets mis', geeft Marko aan.

Bij Pérez betekende het zelfs dat hij zijn longrun af moest breken. Red Bull sleutelde volgens Sky-pitreporter Ted Kravitz aan de achterzijde van de auto van Pérez, precies aan het deel van het chassis dat door de Oostenrijkers gewijzigd is voor Silverstone. Als Motorsport-Magazin vraagt wat er precies aan de hand was wil Marko alleen het volgende kwijt: 'Het is niets ernstigs.'

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws