Verstappen spreekt zich uit over kritiek: '85 procent is Brits, dus het is een eenzijdige zaak' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen spreekt zich uit over kritiek: '85 procent is Brits, dus het is een eenzijdige zaak'

Verstappen spreekt zich uit over kritiek: '85 procent is Brits, dus het is een eenzijdige zaak'

Max Verstappen heeft op klassieke wijze gereageerd op de kritiek die hij heeft gekregen na zijn incident met Lando Norris. De coureur van Red Bull Racing heeft aangegeven dat hij niet luistert naar de berichtgeving in de media, aangezien een groot gedeelte hiervan toch eenzijdig is. Verstappen merkt immers op dat de meeste analisten Brits zijn en dat zij dan vaak de kant van de Britse coureur zullen kiezen.

Na de Grand Prix van Oostenrijk kreeg Verstappen aardig wat kritiek te verwerken. Vooral de verdedigende acties van de Nederlander ten opzichte van Norris konden volgens enkele analisten niet door de beugel. De McLaren-coureur was na afloop van de race op de Red Bull Ring ook zeer kritisch op zijn concurrent, maar de korte ruzie werd op maandag al weer bijgelegd door beide rijders. Verstappen kon tijdens de persconferentie van donderdag ook op veel steun rekenen van zijn collega's.

Vanuit de media was er dus kritiek op de felle verdedigende acties van Verstappen, maar daar heeft de Red Bull-coureur geen boodschap aan. 'Ik luister niet naar wat anderen te zeggen hebben, of ze me nu bekritiseren of positief zijn', zegt Verstappen in gesprek met de Daily Mail. De meervoudig racewinnaar weet welke feedback wel belangrijk is. 'Ik ben hier met mijn team en de mensen die betrokken zijn bij mijn succes – naar hen luister ik en met hen praat ik om mijn prestaties te beoordelen.'

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris oostenrijk 2024 3
Het ging in de bocht 3 mis tussen de twee titelrivalen. 

Verstappen ziet kritiek uit bekende hoek komen

Toch werd Verstappen bestraft voor het incident met Norris. De Red Bull-coureur kreeg een tijdstraf van tien seconden, wat de drievoudig wereldkampioen uiteindelijk niet echt pijn deed. Na de crash moest Verstappen de pitstraat opzoeken, waarna hij als vijfde weer naar buiten kwam. Aangezien Nico Hülkenberg een ruime achterstand had op Verstappen kon de Limburger zijn positie behouden. Norris kwam er minder goed vanaf, de Brit moest zijn race namelijk staken.

Dat leverde een discussie op in de media. Enkele analisten vonden het niet eerlijk dat Verstappen eigenlijk geen consequenties ondervond aan de straf. 'Iedereen kan zijn mening hebben. Dat is prima. Dat zal niet bepalen hoe ik mijn leven buiten de baan leid of hoe ik me op de baan gedraag.' De coureur weet immers uit welke hoek de kritiek komt. 'Tachtig tot 85 procent van de pers in de Formule 1 is Engels. Dus je hebt daarmee een behoorlijk dominante kracht.'

In Nederland zien de analisten natuurlijk graag dat Verstappen de Formule 1-races weet te winnen. De Nederlander denkt dat de analisten in Groot-Brittannië ook graag hun coureurs zien winnen. Verstappen vindt het dan ook niet vreemd dat de Britse analisten aan de kant van Norris stonden na het incident op de Red Bull Ring. 'Als je het hebt over voormalige coureurs, de meesten van hen zijn Brits, dus het is een beetje een eenzijdige zaak', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws