Pérez tevreden na testdag in Abu Dhabi: 'Er viel nog veel te leren' Formule 1
Formule 1

Pérez tevreden na testdag in Abu Dhabi: 'Er viel nog veel te leren'

Pérez tevreden na testdag in Abu Dhabi: 'Er viel nog veel te leren'

Waar Max Verstappen de test in Abu Dhabi liet schieten, daar kwam teamgenoot Sergio Pérez wel in actie voor Red Bull Racing op het Yas Marina Circuit. De Mexicaan wist dinsdag een behoorlijk aantal ronden te rijden en daarmee nuttige informatie te verzamelen voor 2024. De nummer twee van het wereldkampioenschap stelt weer nieuwe dingen geleerd te hebben over de auto.

Het seizoen zit er weliswaar op, maar zoals gebruikelijk stond er in de week na de Grand Prix van Abu Dhabi nog een testdag op het programma. Naast Jake Dennis, die opnieuw in de bolide van Verstappen plaats mocht nemen, stapte ook Pérez nog één keer in de RB19. De zesvoudig Grand Prix-winnaar nam de bandentest voor zijn rekening en hij reed maar liefst 117 ronden.

Pérez is na afloop van de testdag op het Yas Marina Circuit goed te spreken over het verrichte werk. 'Het was weer erg leuk om in deze geweldige racewagen te rijden', wordt de Mexicaan geciteerd door Speedweek.com. 'Het was een erg positieve dag en er viel nog veel te leren. Ik heb vandaag meer dan twee keer de raceafstand gereden en ik ben blij met het werk dat we hebben gedaan.'

'Zeker direct na een Grand Prix-weekend, wanneer de indrukken nog zo vers zijn, zijn dergelijke testritten bijzonder waardevol ter vergelijking', vervolgt de teamgenoot van Verstappen zijn verhaal. 'Zelfs na zo’n lang seizoen blijf je nieuwe dingen leren over de auto. We hebben veel aanvullende informatie gekregen. Het was een heel goed einde van een uitstekend seizoen', aldus Pérez.

Lambiase spreekt van positieve dag

Gianpiero Lambiase, normaal gesproken de ingenieur van Verstappen, werkte dinsdag nauwer samen met Pérez aangezien hij als hoofdingenieur verantwoordelijk was voor het verzamelen van informatie op de testdag. 'We hebben vandaag alles bereikt wat we hoopten te bereiken. Voor Checo was het een kwestie van een finetunen van enkele punten waarover hij nog wat vraagtekens had gedurende het seizoen. Ik denk dat we vandaag weer een goede stap voorwaarts hebben gezet', aldus Lambiase.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws