Magnussen reageert op tijdstraffen: 'Gedaan wat ik moest doen om Hülkenberg te beschermen' Formule 1
Formule 1

Magnussen reageert op tijdstraffen: 'Gedaan wat ik moest doen om Hülkenberg te beschermen'

Magnussen reageert op tijdstraffen: 'Gedaan wat ik moest doen om Hülkenberg te beschermen'

Het grote gevecht tijdens de sprintrace was dat tussen Haas-coureur Kevin Magnussen en Lewis Hamilton. De Deen wist Hamilton enige tijd achter zich te houden, maar eindigde aan uiteindelijk toch op de achttiende plaats achter de Brit. Magnussen ontving namelijk flink wat tijdstraffen. Drie straffen van tien seconden waren voor het verlaten van de baan waaraan hij een voordeel overhield. Ook kreeg hij een straf van vijf seconden voor het meermaals overschrijden van de track limits.

Ondanks de straffen vertelt Magnussen aan F1TV dat hij heeft gedaan wat hij moest doen. Hij vindt de uitgedeelde tijdstraffen dan ook niet onterecht. 'De straffen waren terecht. Alle straffen waren terecht. Ik moest doen wat ik moest doen om Hülkenberg te beschermen en om ruimte te maken', vertelt hij. Teamgenoot Hülkenberg eindigde uiteindelijk op de zevende plaats.

Zelfde verhaal als Jeddah

Volgens de Deen zijn de voorvallen tijdens de sprintrace in Miami vergelijkbaar met de tijdstraffen die hij ontving tijdens de race op het stratencircuit van Jeddah in Saoedi-Arabië. ‘Het is het zelfde verhaal als in Jeddah’, zegt Magnussen. ‘Ik heb een paar straffen gekregen, het team heeft een paar punten gekregen. Het is wel rot voor mij.’ Hülkenberg eindigde als zevende tijdens de sprintrace en heeft daarmee punten binnengehaald voor het Amerikaanse team.

Magnussen is ervan overtuigd dat beide Haas-auto’s in de punten hadden kunnen eindigen. ‘We hadden waarschijnlijk gewoon met beide auto’s (in de punten, red.) kunnen eindigen als we samen het spelletje hadden gespeeld en ik in de DRS had kunnen blijven. Maar Hülkenberg overschreed de chicane op een gegeven moment en verbrak de DRS.’ Volgens Magnussen is dat het moment dat Hamilton een dreiging begon te vormen.

‘Ik werd kwetsbaar tegenover Hamilton, begon met hem te vechten en raakte steeds verder verwijderd van Hülkenberg. Toen was het gedaan. Ik moest Hülkenberg gaan ondersteunen om er zeker van te zijn dat hij niet ook ingehaald zou worden.’ Al vindt hij de straffen nog zo terecht, tevreden is Magnussen natuurlijk niet met het behaalde resultaat. ‘Dit is niet hoe ik wil racen, maar dit was nou eenmaal wat ik moest doen.’ Uiteindelijk kreeg niet alleen Magnussen maar ook Hamilton een tijdstraf. De Brit had te hard door de pitlane gereden.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws