Leclerc opent de aanval op Verstappen: 'Ik weet hoe ik de auto moet verbeteren' Formule 1
Formule 1

Leclerc opent de aanval op Verstappen: 'Ik weet hoe ik de auto moet verbeteren'

Leclerc opent de aanval op Verstappen: 'Ik weet hoe ik de auto moet verbeteren'

Charles Leclerc opende het weekend in Miami op belabberde wijze. De Monegask spinde in de vrije training na enkele minuten, en liep zo zijn enige trainingsuurtje voor het bepalen van de afstelling mis. Toch kwalificeerde hij zich knap als tweede, en die plek hield hij in de sprintrace ook vast. De Ferrari-coureur denkt wel dat er meer in het vat zit voor de Grand Prix.

De 26-jarige coureur kwam bij de start net wat beter weg dan leeftijdsgenoot Verstappen, maar Leclerc wist zijn rivaal niet in te halen. 'In de eerste bocht lukte het bijna', zegt Leclerc over het aanvallen van Verstappen. 'We remden allebei extreem laat, maar we haalden wel allebei de bocht nog. Hij wist de leiding toch de behouden. Daarna probeerde ik binnen DRS-afstand te blijven, maar dat lukte helaas niet. Vervolgens werd het voor ons lastig om Max bij te houden', zo vat Leclerc de race bij Viaplay samen.

Leclerc liep in negentien ronden tijd een achterstand van ruim drie seconden op, en vindt dat dit perspectief biedt voor de rest van het weekend. 'Ik denk wel dat het een goed startpunt is, want ik reed niet in de eerste vrije training, en we hadden dus veel werk om te verzetten. Als je dat allemaal in het achterhoofd houdt, deden we het gewoon goed. Nu moeten we een stap vooruit zetten voor de kwalificatie', aldus de nummer drie van het kampioenschap.

Leclerc wil winnen

Teamgenoot Carlos Sainz won dit jaar én vorig jaar al een Grand Prix, maar Leclerc wacht al bijna twee jaar op zijn zesde overwinning. Hij acht zichzelf in Miami niet kansloos. 'We moeten alles maximaliseren in de kwalificatie. Nadat ik in de vrije training geen ronden kon rijden, moeten we de auto verbeteren, en ik weet ook hoe we de auto moeten verbeteren, dus hopelijk kunnen we een stap vooruit zetten voor de kwalificatie', zo gebruikt Leclerc zijn valse start van het weekend als motivatie.

Met de hoge temperaturen wordt ook de bandenslijtage bepalend, en daarin heeft Ferrari dit jaar duidelijk stappen gezet. 'Bij de start pushte ik heel hard, maar in de eerste ronden was Verstappen wat sneller. Qua bandendegradatie zat ik wel op hetzelfde niveau als de Red Bulls', vertelt Leclerc bij de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'De race op zondag is heel lang, maar het is belangrijk om vooraan te beginnen. Hopelijk kunnen we ze dan onder druk zetten met de strategie.'

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws