Marko: 'Als Mercedes het stuiteren onder controle krijgt, gebeurt dat in Silverstone' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Als Mercedes het stuiteren onder controle krijgt, gebeurt dat in Silverstone'

Marko: 'Als Mercedes het stuiteren onder controle krijgt, gebeurt dat in Silverstone'

Mocht Mercedes dit jaar aanhaken bij de top dan verwacht Helmut Marko dat dit in Silverstone gebeurt. De Duitse renstal is met wijzigingen aan het materiaal gekomen en rijdt op een circuit waar porpoising een minder groot probleem zou moeten zijn dan in de afgelopen wedstrijden. Marko ziet een opleving in Groot-Brittannië dan ook gebeuren. Daarnaast laat Sergio Pérez zich nog even uit over Ferrari.

'Als ze het überhaupt onder controle krijgen, zou dat hier moeten zijn', meldt de Red Bull Racing-adviseur bij Motorsport-Magazin wanneer geïnformeerd wordt naar het stuiteren waar Mercedes al maanden last van heeft. Soms leek het team uit Brackley de problemen opgelost te hebben, maar kwamen ze er tijdens de daaropvolgende sessie weer achter dat ze terug bij af waren.

Op vrijdag oogde Mercedes prima in Silverstone. Het team is niet volledig van porpoising af, maar lijkt met name in de snelle bochten het fenomeen aardig onder controle te houden. Daarmee winnen ze snelheid. Marko: 'Het circuit is relatief vlak, er zijn snelle bochten en je kan de rijhoogte enorm verlagen.' Daar plukt Mercedes dus de vruchten van.

'Daarnaast zijn ze met updates gekomen. In het beste geval voor Mercedes rijden ze dit weekend vooraan', concludeert hij. Lewis Hamilton werd in de tweede vrije training tweede, maar zag een Ferrari voor zich eindigen. Een McLaren en een Red Bull stonden binnen twee tienden achter hem. Mocht Mercedes erbij zitten dan zal het verschil dus marginaal zijn.

Pérez niet onder de indruk van Ferrari

Ook Pérez belicht de concurrenten van Red Bull, maar hij richt zich vooral op Ferrari. 'Ze zien er sterk uit, maar niet al te bijzonder', suggereert de Mexicaan, die dus niet onder de indruk is. 'Ik hoop dat we ze bij kunnen houden in de kwalificatie.' Tijdens de race lijkt de pace van Red Bull hoger te liggen dan die van Ferrari, dus eigenlijk loopt Red Bull op de regenachtige zaterdag het grootste risico om verschalkt te worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws