Wolff emotioneel over uitlatingen Piquet: 'Stel je voor dat iemand het over je kind zegt' Formule 1
Formule 1

Wolff emotioneel over uitlatingen Piquet: 'Stel je voor dat iemand het over je kind zegt'

Wolff emotioneel over uitlatingen Piquet: 'Stel je voor dat iemand het over je kind zegt'

Toto Wolff is geëmotioneerd ingegaan op de racistische uitlatingen van Nelson Piquet aan het adres van Lewis Hamilton. Het gaat al tijden over de uitspraken van de Braziliaan, die inmiddels meerdere keren naar de zevenvoudig wereldkampioen verwezen heeft met een racistisch woord. Wolff vraagt zich af wat je zou doen als dit soort opmerkingen gemaakt worden over je eigen kind.

'Er zit een coureur in onze auto die hier zijn hele leven last van heeft gehad. Een coureur die als kind, als achtjarige, op het circuit precies dit soort woorden naar zijn hoofd geslingerd kreeg', zo gaat Wolff op de situatie in bij RTL. Volgens het Duitse medium kwam er emotie naar buiten bij de Oostenrijker gedurende het interview. 'In deze tijd zijn dit geen grappen.'

Wolff kruipt in schoenen van ouders

Wolff gaat verder: 'Stel je eens voor dat je met je kind naar het sportveld gaat en iemand laat zich racistisch uit over je eigen kind. Veel mensen vergeten zo'n situatie op zichzelf te betrekken.' Hij wil dan ook dat mensen eens in de schoenen kruipen van de vader van Hamilton, Anthony Hamilton, die jarenlang naast de kartcircuits stond en hoorde hoe omstanders discriminerende opmerkingen maakte naar zijn zoontje.

'Racistische of semi-racistische uitspraken worden makkelijk weggewuifd, maar stel je eens voor dat iemand het over je eigen kind zegt. Hoe reageer je dan?', vraagt de Mercedes-teambaas zich hardop af. Het is duidelijk dat de meest recente nieuwsitems omtrent de uitlatingen van de Braziliaanse drievoudig wereldkampioen niet goed vallen bij de teambaas van Hamilton, en dat hij wil dat er wat gedaan wordt aan het gedrag van de voormalige Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws