Binotto wil Leclerc niet bekritiseren: 'Die fouten gebeuren nou eenmaal' Formule 1
Formule 1

Binotto wil Leclerc niet bekritiseren: 'Die fouten gebeuren nou eenmaal'

Binotto wil Leclerc niet bekritiseren: 'Die fouten gebeuren nou eenmaal'

De thuisrace van Ferrari is niet goed verlopen voor de Italiaanse renstal. Tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna viel Carlos Sainz in de eerste ronde van de race al uit en na een fout verloor Charles Leclerc zijn podiumplek. Bovendien was het team van Red Bull Racing dit weekend onfeilbaar, waardoor Max Verstappen een dominante overwinning wist te boeken.

Ondanks het resultaat is Mattia Binotto zeer te spreken over de support gedurende het weekend. 'We zeggen altijd dat we geen team zijn, maar een familie', begint de Ferrari-teambaas bij Sky Sports. 'Ik ben super blij om alle tifosi te zien, op de tribunes en in de pitstraat. Natuurlijk ben ik niet blij met het resultaat, maar we houden ons hoofd omhoog. Dit hoort bij racen.'

Red Bull was ijzersterk in Imola. Dat zal gedeeltelijk komen door het updatepakket dat de Oostenrijkse renstal heeft meegenomen naar de race. Binotto blijft positief. 'We hebben nog steeds een competitieve auto. Red Bull is na de upgrade zeker sterk. Ze veren terug. Maar twee weken geleden waren we in Australië en hadden wij de sterkste auto. Nu is het andersom. Maar we moeten blijven lachen en kijken naar de toekomst.'

Binotto: 'Softs waren de betere keuze'

Vlak voor de fout van Charles Leclerc was de Monegask overgestapt op de zachte band. Volgens zijn teambaas was dit een strategische keuze om nog één keer de aanval te openen op Sergio Pérez. 'Het was niet nodig om voor de zachte band te gaan. We deden het ook niet voor snelste raceronde, maar omdat het de betere keuze was voor ons. We wisten dat Red Bull zou reageren en dat het voor een reset zou zorgen. Ik denk dus dat het de juiste keuze was om een pitstop te maken. Fouten zoals Leclerc maakte, gebeuren nou eenmaal', besluit de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws