Sainz denkt terug aan Australië: 'Heel zonde om weer direct uit te vallen' Formule 1
Formule 1

Sainz denkt terug aan Australië: 'Heel zonde om weer direct uit te vallen'

Sainz denkt terug aan Australië: 'Heel zonde om weer direct uit te vallen'

Carlos Sainz heeft voor het tweede Grand Prix-weekend op rij een teleurstelling moeten verwerken. Tijdens de race in Australië viel de Ferrari-coureur uit na een eigen fout en in de eerste ronde van de Grand Prix van Emilia Romagna kwam de coureur na contact met Daniel Ricciardo opnieuw vast te staan in de grindbak. Sainz belooft dat er verbetering aankomt.

Het ging voor de Spanjaard al mis tijdens de start van de race. De coureur kwam niet goed van zijn startplek en kwam in het gedrang terecht. 'Ik had geen beste start vergeleken met Leclerc', stelt de Ferrari-rijder voor de camera bij Sky Sports. De teamgenoot van Sainz had zelf ook geen sterke start ten opzichte van de Red Bulls. 'We moeten nu gaan kijken naar wat er mis is gegaan.'

Voor de eerste bocht was Sainz al tussen het gedrang van het middenveld te vinden. Hij ging samen met Ricciardo de eerste bocht van het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in en dat liep verkeerd af voor beide rijders. 'Ricciardo raakte de kerb, terwijl ik genoeg ruimte liet. Hij verloor de voorkant van de auto en reed op mij in. Ik stond weer vast in de gravel en daar kon ik weinig aan doen.'

Sainz: 'Ik moet hier doorheen'

Voor Sainz was het dus het tweede Grand Prix-weekend op rij dat hij niet wist te finishen. Het deed de coureur extra veel pijn, omdat het een thuisrace was voor zijn renstal. 'Het is een lastig moment, want ik wilde een goede race vertonen voor de fans. Om dan direct uit te vallen, is zonde. Ik moet even door deze momenten heen. Zolang ik keihard blijf werken, wordt het beter', concludeert Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws