Marko door het stof na beledigende opmerking over Pérez: 'Dat was verkeerd van mij' Formule 1
Formule 1

Marko door het stof na beledigende opmerking over Pérez: 'Dat was verkeerd van mij'

Marko door het stof na beledigende opmerking over Pérez: 'Dat was verkeerd van mij'

Helmut Marko heeft zijn excuses aangeboden voor de beledigende opmerking die hij eerder deze week over zijn coureur Sergio Pérez maakte. De Red Bull Racing-adviseur weet de wisselvallige vorm van de 33-jarige aan zijn afkomst en daardoor zou hij niet de focus hebben die Max Verstappen en Sebastian Vettel wel hadden. Op social media kreeg de Oostenrijker er flink van langs. De 80-jarige ziet zijn fout nu in en komt met een statement.

In 2023 is er niemand zo constant als Verstappen. De Nederlander greep dit seizoen al twaalf overwinningen en in de andere twee GP's eindigde hij op de tweede plaats. Pérez is daarentegen allesbehalve constant. De Mexicaan wisselt uitstekende prestaties af met belabberde optredens en Marko stelde bij het Oostenrijkse ServusTV dat zijn afkomst daar de oorzaak van is. 'We weten dat hij problemen heeft in de kwalificatie en dat zijn vorm nogal schommelt. Hij is Zuid-Amerikaans en daardoor heeft hij niet zo'n focus als Max (Verstappen, red.) en Sebastian (Vettel, red.) hadden.'

Marko komt met verontschuldiging

De opmerking van Marko viel bij veel mensen verkeerd en het internet ontplofte. De Red Bull-adviseur liet eerder al weten zijn opmerking niet zo bedoeld te hebben, maar de Oostenrijker gaat nu een stapje verder en biedt via ServusTV zijn excuses aan voor zijn veelbesproken uitlating. Hij heeft spijt van zijn uitlatingen aan het adres van de nummer twee van het wereldkampioenschap.

'Ik wil mijn excuses aanbieden voor mijn beledigende opmerking en wil absoluut duidelijk maken dat ik niet geloof dat we kunnen generaliseren over mensen uit welk land, welk ras of welke etniciteit dan ook. Ik probeerde duidelijk te maken dat Checo dit jaar wisselvallig presteert, maar het was niet goed van mij om dit toe te schrijven aan zijn culturele afkomst', aldus de verontschuldigende woorden van Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws