Oud-teamgenoot geeft Hamilton gelijk: 'Maar ik zou het in dezelfde auto niet tegen Verstappen willen opnemen' Formule 1
Formule 1

Oud-teamgenoot geeft Hamilton gelijk: 'Maar ik zou het in dezelfde auto niet tegen Verstappen willen opnemen'

Oud-teamgenoot geeft Hamilton gelijk: 'Maar ik zou het in dezelfde auto niet tegen Verstappen willen opnemen'

Voormalig wereldkampioen Jenson Button denkt dat Lewis Hamilton gelijk heeft door te stellen dat hij sterkere teamgenoten heeft gehad dan Max Verstappen. Maar volgens de F1-kampioen van 2009 beschikt Verstappen wel over een belangrijke kwaliteit waar andere coureurs mee worstelen. Dat maakt het volgens de Brit lastig om het tegen de tweevoudig wereldkampioen op te nemen. Zelf zou hij het in elk geval niet durven.

Hamilton zorgde tijdens het Italiaanse Grand Prix-weekend voor flink wat ophef met zijn uitspraak bij Sky Sports. De Mercedes-coureur liet weten dat hij van mening is dat hij tijdens zijn F1-carrière met sterkere teamgenoten te maken heeft gehad dan Verstappen. Niet iedereen kan zich in de opmerking van Hamilton vinden, maar Button denkt dat zijn landgenoot gelijk heeft. Al zegt de oud-wereldkampioen er ook meteen bij dat hij niet naast Verstappen zou willen rijden.

Hamilton heeft gelijk, maar Verstappen heeft sterk aanpassingsvermogen

'Ik denk dat Lewis (Hamilton, red.) ontzettend lastige teamgenoten heeft gehad. Hij had verschillende wereldkampioenen als teamgenoot en dat had Max (Verstappen, red.) niet', zegt Button tegen Sky Sports. 'Maar ik zou wel meer angst hebben om in dezelfde auto als Max te rijden. Dat komt omdat de auto is ontwikkeld naar zijn rijstijl, of omdat hij gewoon goed kan omgaan met de auto die Adrian Newey hem geeft. Adrian geeft hem een auto en zegt: dit is de snelste auto ter wereld. Als je wat downforce aan de voorkant weghaalt, dan wordt hij langzamer, maar wel makkelijker te besturen. Max denkt dan: ik moet de auto besturen zoals jij hem ontworpen hebt en ik moet er zo snel mee gaan als ik kan. Ik denk dat Max daar heel goed in is, terwijl andere rijders meer moeite hebben om daar mee om te gaan.'

Button vind het oprecht een moeilijke vraag. 'Het is een lang antwoord', zegt de enkelvoudig wereldkampioen. 'Ik denk dus dat Lewis het tegen betere teamgenoten heeft opgenomen, maar ik zou het dus niet tegen Max willen opnemen. Het zijn allemaal geweldige coureurs, de besten van de wereld. We zien nu misschien wel een aantal van de beste F1-coureurs ooit. Ik zou vooraan wel meer strijd willen zien, dus tussen Max, Lewis en Fernando. Die drie coureurs springen er voor mij uit. Maar zo werkt F1 niet. Het is een technische strijd en Red Bull heeft dat goed gedaan. Zij leveren nu simpelweg het beste werk', aldus Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws