Marko eerlijk over toekomst Verstappen: 'Enige wat Max kan stoppen, is hijzelf' Formule 1
Formule 1

Marko eerlijk over toekomst Verstappen: 'Enige wat Max kan stoppen, is hijzelf'

Marko eerlijk over toekomst Verstappen: 'Enige wat Max kan stoppen, is hijzelf'

Helmut Marko weet dat Max Verstappen mogelijk vroegtijdig afscheid zal nemen van de Formule 1. De coureur van Red Bull Racing heeft al vaker aangegeven dat hij niet zo lang in de koningsklasse te vinden zal zijn als Fernando Alonso en dat kan Marko alleen maar beamen. Zeker als de Formule 1 zich in de verkeerde richting ontwikkelt, kan Verstappen het voor gezien houden en zich richten op andere projecten. Marko weet ook al waar de Limburger zich op zal gaan focussen.

Verstappen weet de afgelopen seizoenen niet wat verliezen is. Dat betekent niet dat er niets is wat de Nederlander tot een halt kan roepen. 'Het enige wat Verstappen kan stoppen, is hijzelf', geeft Marko toe bij Motorsport-Magazin. De Red Bull-coureur heeft al vaker gezegd dat hij zijn opties zal overwegen wanneer zijn contract afloopt in 2028. Een eerder vertrek is ook niet uitgesloten. 'Ik denk niet dat hij een persoon is die zo lang zal blijven racen als bijvoorbeeld een Alonso, maar eerder iemand die op een gegeven moment zegt: Dit is het.'

Marko: 'De passie moet er zijn voor Verstappen'

Vooral de manier waarop de Formule 1 zich ontwikkelt, kan een heikel punt zijn voor Verstappen. Als het, in de ogen van de Nederlander, steeds verder de verkeerde kant op gaat, dan zal geen mogelijk record hem in de sport houden. 'Wat is het record? Zeven titels? De fascinatie, de passie moeten er voor hem zijn. Men mag niet vergeten: voor elke race moet hij minstens een dag in de simulator zijn. Hij heeft minder PR- en marketingverplichtingen, maar er zijn er nog steeds een aantal. Hij moet zijn conditie onderhouden en opbouwen. Er blijft relatief weinig vrije tijd over.'

Vrije tijd is belangrijk voor Verstappen, die zichzelf altijd omschrijft als een familieman. Toch zal de coureur niet volledig verdwijnen uit de racewereld, want de tweevoudig wereldkampioen wil graag in andere klassen rijden en ook de 24 uur van Le Mans staat op het verlanglijstje van Verstappen. 'Dan doet hij alleen nog maar dingen die hij leuk vindt. Waar de druk weg is.' Daarnaast is de Red Bull-coureur ook al bezig met het opzetten van zijn eigen raceteam, dat operatief moet seizoen vanaf 2025.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws