Red Bull-hoofdstrateeg Schmitz doet boekje open over leven aan de pitmuur Formule 1
Formule 1

Red Bull-hoofdstrateeg Schmitz doet boekje open over leven aan de pitmuur

Red Bull-hoofdstrateeg Schmitz doet boekje open over leven aan de pitmuur

Red Bull Racing-hoofdstrateeg Hannah Schmitz heeft een inkijkje geboden in haar leven aan de pitmuur. Wanneer een Grand Prix door de Oostenrijkse renstal gewonnen wordt middels strategische zetten, is het Schmidt die daar verantwoordelijk voor is. Ze legt uit dat er ook na vele races nog spanning bij haar heerst wanneer ze knopen door moet hakken, en gaat in op de hulp die ze krijgen vanuit Milton Keynes.

'Ik vind het ongelooflijk spannend', geeft ze toe op de officiële site van Red Bull. 'Je zit op het puntje van je stoel wanneer je zo'n split second-keuze maakt.' De omstandigheden veranderen continu gedurende een race en moeten altijd juist ingeschat worden. Dat brengt een bepaalde prestatiedruk met zich mee die ze na jaren meedraaien nog steeds ervaart.

Het is dus Schmitz die bepaalt wanneer Max Verstappen en Sergio Pérez naar binnen duiken. 'Dan heb je twintig seconden om te zien of je keuze zich uit gaat betalen. Dat klinkt niet als veel tijd, maar in een Formule 1-race voelt het als een eeuwigheid', benadrukt ze.

De druk staat er tijdens een evenement vol op bij Schmitz en dat betekent dat ze het hoofd koel moet houden. Dat ziet ze dan ook als een hele grote taak van mensen in haar positie: 'Eén van de belangrijkste eigenschappen van een strateeg is dat je kalm moet blijven. Iemand vertelde mij ooit dat wanneer je je handpalmen van je africht, dat je duidelijkheid verschaft in je communicatie.' Daarom zie je haar aan de pitstraat wel eens tegen de achterkant van haar handen praten.

Red Bull biedt hulp vanuit Milton Keynes

In Milton Keynes maakt Red Bull gebruik van een soort control center van waaruit ze informatie doorspelen naar de pitmuur. Schmitz: 'We kunnen met alle boordradio's meeluisteren, we kunnen alle onboardbeelden meekijken en alle nodige cijfers binnen seconden bij de pitmuur krijgen. Het is alsof je in dezelfde kamer zit, er zit geen vertraging tussen.'

Verstappen grote favoriet voor zege in Azerbeidzjan | Ruim 2x je inzet terug bij een Nederlandse zege

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws