Marko kritisch op werkwijze Aston Martin: 'Heeft geen zin om individuen weg te halen' Formule 1
Formule 1

Marko kritisch op werkwijze Aston Martin: 'Heeft geen zin om individuen weg te halen'

Marko kritisch op werkwijze Aston Martin: 'Heeft geen zin om individuen weg te halen'

Helmut Marko suggereert dat de huidige problemen bij Aston Martin komt door het feit dat het team nog steeds op zoek is naar saamhorigheid. De Britse renstal bungelt tot nu toe ergens onderaan in het veld en het team heeft dit seizoen nog geen punten weten te scoren. De Oostenrijker concludeert dat het wegpikken van werknemers door Aston Martin nog niet heeft gewerkt.

Voorafgaand aan het seizoen heeft Aston Martin meerdere werknemers weggehaald bij verschillende teams in de Formule 1. Marko ziet dat de strategie van het team niet werkt. 'De Formule 1 is nog steeds een teamsport', merkt de Red Bull Racing-adviseur op bij F1Insider.com. 'Je hebt teamspirit en saamhorigheid nodig om te slagen. Daarom hebben we zoveel werknemers weten te behouden, ondanks dat ze benaderd werden door Aston Martin.'

'Sommige pogingen van Aston Martin waren wel succesvol', weet Marko. Onder andere Dan Fallows, voormalig hoofd aerodynamica bij Red Bull, maakte de overstap naar het team uit Silverstone. De man uit Graz wil niet zeggen of Aston Martin de verkeerde mensen van Red Bull heeft overgenomen. 'Daar ga ik geen antwoord op geven. Wat ik wel weet, is dat het niet werkt als je individuen overneemt en dan denkt dat het succesvol zal zijn.'

Moeilijkheden Vettel doen Marko pijn

Sebastian Vettel is één van de slachtoffers van de moeilijkheden bij Aston Martin. Marko weet zeker dat de voormalig Red Bull-coureur niet midden in het seizoen zal stoppen. 'Dat past niet bij zijn sterke karakter, maar het team moet wel snel verbeteren. Het doet mij in ieder geval pijn om te zien dat een viervoudig wereldkampioen in een dergelijke situatie zit. Hij doet zo zijn best. Misschien kan hij zijn focus verleggen op volgend jaar, maar ik denk niet dat hij nog lang dit team wil helpen', aldus de Red Bull-adviseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws