Marko ziet agressieve rijstijl Verstappen niet werken: 'Mist zelfvertrouwen in de auto' Formule 1
Formule 1

Marko ziet agressieve rijstijl Verstappen niet werken: 'Mist zelfvertrouwen in de auto'

Marko ziet agressieve rijstijl Verstappen niet werken: 'Mist zelfvertrouwen in de auto'

Volgens Helmut Marko past de agressieve rijstijl van Max Verstappen niet bij de nieuwe bolide van Red Bull Racing. Bovendien is het überhaupt nog geen gelukkig huwelijk tussen de Nederlander en zijn nieuwe machine. Tijdens de Grand Prix van Australië viel Verstappen voor de tweede keer dit seizoen uit. Marko hoopt dat zijn protegé zijn geduld bewaard, want de Oostenrijker ziet dat er nog niks verloren is ondanks de grote achterstand op Ferrari en Charles Leclerc.

De achterstand van Verstappen op de Monegask bedraagt op het moment 46 punten. Na afloop van de race in Melbourne reageerde de Red Bull-coureur gepikeerd en zei hij dat hij nog 45 races nodig had om dat goed te maken. 'Zo zie ik het helemaal niet', zegt Marko in gesprek met F1Insider.com. 'Twee uitvalbeurten in drie races mag absoluut niet, maar het WK is nog niet voorbij. We hebben nog twintig Grands Prix te gaan en tijdens de eerste twee races waren we van het niveau van Ferrari.'

De man uit Graz snapt de frustratie bij Verstappen wel. Ook Marko ziet dat Ferrari momenteel een ijzersterke bolide heeft neergezet. 'Door zijn jonge leeftijd zal Verstappen wat sneller ongeduldig zijn, maar ik heb hem verteld dat er nog vijfhonderd punten in het verschiet liggen. Ferrari is echter wel heel snel en betrouwbaar. Ook krijgen zij de banden veel sneller in het juiste werkvenster. Dat is voor onze auto een stuk moeilijker.'

Marko ziet Pérez richting Verstappen kruipen

Sergio Pérez lijkt op het moment dichter bij Verstappen te zitten dan vorig seizoen. Marko heeft daar een verklaring voor. 'Pérez is heel erg blij met de afstelling van zijn bolide, terwijl Verstappen het een stuk moeilijker heeft. Hij heeft de juiste balans nog niet weten te vinden en ik denk dat hij daarom nog niet vol zelfvertrouwen in zijn auto zit. Zijn agressieve rijstijl past nog niet goed bij de nieuwe auto's', concludeert de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws