Verstappen hoopt op normaal weekend voor Red Bull: 'Goede punten scoren als team' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen hoopt op normaal weekend voor Red Bull: 'Goede punten scoren als team'

Verstappen hoopt op normaal weekend voor Red Bull: 'Goede punten scoren als team'

Max Verstappen hoopt in Imola, tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna, een probleemloos weekend te rijden. De coureur van Red Bull Racing kijkt ernaar uit om weer op de baan te staan na een puntloos weekend in Australië. Bovendien krijgt de Formule 1 voor het eerst dit seizoen te maken met het sprintraceformat. Hierdoor moeten de teams tijdens de eerste vrije training al op zoek naar de juiste afstelling.

Voor Verstappen eindigde de race in Melbourne in een deceptie. Voor de tweede keer dit seizoen moest hij vroegtijdig zijn bolide parkeren en schreef Verstappen opnieuw een nulscore op. In Imola proberen Red Bull en Verstappen deze problemen recht te zetten. 'Het team is op het circuit en in Milton Keynes keihard aan het werk', stelt de Nederlander in een persbericht. 'Hopelijk gaan we een normaal weekend tegemoet en scoren we goede punten als team. Voor nu bekijken we het van race tot race en zien we wel waar het schip strandt.'

Sprintraceweekend in Imola

Met de race op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari keert de Formule 1 terug naar Europese grond. Hier zal ook de eerste sprintrace van het seizoen verreden worden. De vrijdag is nu dus net wat belangrijker geworden voor de teams. 'Ik kijk ernaar uit om aankomend weekend weer de baan op te mogen. In Imola wordt de eerste sprintrace van het Formule 1-seizoen 2022 verreden, dus het is heel erg belangrijk dat Red Bull en ik het beste maken van de eerste vrije training.'

Op vrijdagmiddag gaan de lampen op groen. Later op de dag staat de kwalificatie voor de sprintrace op het programma. Voor die tijd moet de RB18 van de regerend wereldkampioen helemaal gereed zijn. 'We moeten tijdens de eerste vrije training al een goed beeld krijgen van de afstelling', aldus Verstappen. De afgelopen Grands Prix was het moeilijk om de auto in het juiste werkvenster te krijgen voor Red Bull. Vooral in Melbourne was Ferrari veel sneller dan Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws