'Risicovolle' updates voor Red Bull in Imola: 'Ferrari en Leclerc te sterk om te wachten' Formule 1
Formule 1

'Risicovolle' updates voor Red Bull in Imola: 'Ferrari en Leclerc te sterk om te wachten'

'Risicovolle' updates voor Red Bull in Imola: 'Ferrari en Leclerc te sterk om te wachten'

Volgens Helmut Marko gaat Red Bull Racing kleine upgrades meenemen naar de Grand Prix van Emilia Romagna. De Oostenrijkse renstal heeft momenteel een achterstand van 49 punten op Ferrari, terwijl Max Verstappen een achterstand heeft van 46 punten op Charles Leclerc. De updates zullen een risico met zich meebrengen, aangezien Red Bull maar één vrije training heeft om deze te testen, vanwege het sprintraceformat. Toch stelt Marko dat Red Bull niet langer kan wachten.

Ferrari heeft door de uitvalbeurten van Verstappen en Sergio Pérez al een riante voorsprong weten op te bouwen. Bovendien is de F1-75 een stuk stabieler dan alle andere auto's in het veld. 'Ferrari heeft een heel erg complex pakket, maar ze weten het heel erg makkelijk af te stellen', zegt Marko in gesprek met het Duitse RTL. 'Wij moeten alles goed doen om daar iets tegenover te zetten. Daarom nemen we upgrades mee naar Imola, met alle risico's van dien. Ferrari en Leclerc zijn te sterk om nog langer te wachten.'

De RB18 zal enkele kleine updates ondergaan. Deze ontwikkelingen moeten ervoor zorgen dat het gewicht van de bolide iets omlaag gaat. Red Bull is momenteel één van de teams dat kampt met zeer veel overgewicht. 'Gewicht verliezen is voor een Formule 1-bolide ongeveer hetzelfde als voor mensen', vervolgt Marko. 'Het gebeurt niet zomaar. Het is een lang proces, want wij hebben heel veel overgewicht. In ieder geval meer dan Ferrari. Als we in Barcelona op het niveau van Ferrari zitten, dan zullen we tevreden zijn.'

Marko put hoop uit titelstrijd met Vettel

Het is niet de eerste keer dat Red Bull op achterstand staat ten opzichte van Ferrari. Marko denkt terug aan het 2010-seizoen, toen Sebastian Vettel en Mark Webber achter het stuur van de Red Bull-bolides zaten. 'Toen stond Vettel 44 punten achter in de zomerstop. Dat was toen tegen Fernando Alonso die dat jaar voor Ferrari reed. Die achterstand wisten we uiteindelijk om te draaien', concludeert Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws