Marko maakt bekend dat hij mogelijk geschorst wordt: 'Die mogelijkheid bestaat' Formule 1
Formule 1

Marko maakt bekend dat hij mogelijk geschorst wordt: 'Die mogelijkheid bestaat'

Marko maakt bekend dat hij mogelijk geschorst wordt: 'Die mogelijkheid bestaat'

De storm bij Red Bull Racing leek net te gaan liggen, maar teamadviseur Helmut Marko heeft de storm nu weer aangewakkerd door zelf bij het Oostenrijkse ORF in een interview aan te geven dat hem mogelijk een schorsing wacht. De 80-jarige Oostenrijker volgde dat bericht op met de mededeling dat hij rust binnen het team wilde zien.

Afgelopen maand was het vooral onrustig omtrent Christian Horner, die betrokken raakte bij een onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag. De Brit werd na een uitvoerig onderzoek onschuldig bevonden. Tijdens het Grand Prix-weekend in Bahrein bleef het onrustig omdat een journalist het vermeende app-verkeer van Horner lekte naar veel collega's. De echtheid van die berichten is niet bevestigd, maar de werknemer die de klacht tegen Horner indiende is inmiddels geschorst. Verder is er veel onduidelijk over wat zich heeft afgespeeld, maar het lijkt er nu op dat Marko mogelijk vertrouwelijke informatie verspreid heeft.

Er wordt onder meer veel gespeculeerd over twee kampen binnen het team, met aan de ene kant Horner en de Thaise eigenaar van Red Bull, en aan de andere kant Marko en Marko Mateschitz, de zoon van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz, die in 2022 kwam te overlijden, één dag voor de eerste constructeurstitel van het team in negen jaar tijd. Marko wakkert nu de geruchten over een machtsstrijd binnen het team verder aan, door te bevestigen dat hij mogelijk geschorst wordt.

Marko onduidelijk over toekomst

In gesprek met de Oostenrijkse zender werd Marko geconfronteerd met geruchten dat hij door Red Bull geschorst wordt, en bij de Grand Prix van Australië afwezig zal zijn. 'Hoe zal ik het zeggen?', begint Marko. 'Het is lastig om uit te leggen, maar uiteindelijk bepaal ik zelf wat ik ga doen. Die theoretische mogelijkheid bestaat echter', bevestigt Marko desgevraagd. De Oostenrijker lijkt te zinspelen op een mogelijk vertrek, door aan te geven dat hij uiteindelijk zelf bepaalt wat hij gaat doen.

Het is niet geheel duidelijk waarom Marko geschorst zou kunnen worden. 'Het is zo'n complexe kwestie. En nogmaals, we willen rust in het team', aldus Marko. 'Dit wereldkampioenschap wordt al moeilijk genoeg met 24 races en daar moeten we ons op concentreren.' Mocht Marko vertrekken, dan is het ook weer de vraag wat dit voor Max Verstappen betekent, die mogelijk een Marko-clausule in zijn contract zou hebben staan, en zou mogen vertrekken als Marko het team verlaat.

'Max is zeker de sterkste troef, er zijn geen snellere coureurs op dit moment', weet Marko. 'Hem verliezen, dat zou een enorm verlies zijn. Ook voor de monteurs en ingenieurs, die er allemaal naar streven om voor Max te werken.' Eerder gingen overigens berichten rond dat Marko geen media te woord mocht staan, maar als dat het geval is, heeft de Oostenrijker daar dus lak aan gehad.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws