Marko lyrisch over Verstappen na nieuwe pole: 'Weer een demonstratie van waartoe Max in staat is' Formule 1
Formule 1

Marko lyrisch over Verstappen na nieuwe pole: 'Weer een demonstratie van waartoe Max in staat is'

Marko lyrisch over Verstappen na nieuwe pole: 'Weer een demonstratie van waartoe Max in staat is'

Helmut Marko zag Max Verstappen tot zijn verbazing in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië andermaal domineren. De Red Bull Racing-coureur was in Q3 ruim drie tienden sneller dan zijn naaste belager Charles Leclerc. Marko had echter een fellere strijd om poleposition verwacht met de Ferrari-coureur en is lyrisch over zijn stercoureur.

De onderlinge verschillen leken in Q1 en Q2 relatief klein te zijn en het beloofde een spannende strijd om poleposition te worden. Niets bleek echter minder waar, want in Q3 liet Verstappen geen spaan heel van de concurrentie. In zijn eerste poging kwam de Nederlander tot een spectaculaire tijd van 1:27,472, waarmee de drievoudig wereldkampioen maar liefst drie tienden sneller was dan zijn teamgenoot Sergio Pérez.

Die tijd bleek uiteindelijk zelfs genoeg te zijn voor de poleposition. Leclerc wist Pérez nog wel een plekje naar achteren te duwen, maar de tijd van Verstappen was een brug te ver. Marko had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. 'We waren bang dat (Charles, red.) Leclerc dichtbij kon komen, maar een verschil van drie tienden is weer een nieuwe demonstatie van waar Max (Verstappen, red.) en het team toe in staat zijn', aldus een tevreden Marko bij Viaplay.

Marko laat niets los over mogelijke schorsing

Tijdens de kwalificatie in Jeddah kwam het bericht naar buiten dat Marko in een interview met het Oostenrijkse ORF had gezegd dat hem mogelijk een schorsing wacht. De tachtigjarige zou mogelijk degene zijn die de berichten over Red Bull-teambaas Christian Horner heeft gelekt. Zelf wilde Marko er voor de camera van Viaplay niets over kwijt. 'Er is veel gespeculeer. Ik wil er niet op reageren', is de korte reactie van de Oostenrijker.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws