Lammers zou Lawson naast Verstappen zetten: 'Hij heeft een mooie staat van dienst' Formule 1
Formule 1

Lammers zou Lawson naast Verstappen zetten: 'Hij heeft een mooie staat van dienst'

Lammers zou Lawson naast Verstappen zetten: 'Hij heeft een mooie staat van dienst'

Jan Lammers vindt het best een goed idee als Liam Lawson de teamgenoot wordt van Max Verstappen. De Grand Prix van Nederland legde opnieuw de prestatieverschillen tussen Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez bloot, en daarom vindt de voormalig Formule 1-coureur dat het tijd wordt voor een nieuwe teamgenoot. Op basis van talent en prestaties lijkt Lawson de meest geschikte persoon.

De 21-jarige Nieuw-Zeelander maakte onverwachts zijn debuut tijdens de Grand Prix van Nederland. Daniel Ricciardo brak zijn middenhandsbeentje bij zijn crash in de tweede vrije training en kon daardoor niet meer deelnemen. De wereld van Lawson stond vrijdagavond dus helemaal op zijn kop toen hij door Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko gebeld werd om in te vallen voor de Australiër. Tijdens zijn debuut kreeg hij van alles voor de kiezen, en hoe hij daarmee omging maakte indruk op Lammers en NOS Formule 1-journalist Louis Dekker.

'Het vervelende is, beide verhalen zijn mooi', begint Dekker in de NOS-Formule 1-podcast. 'Ricciardo is een mooi mens, dus zal gemist worden door zijn fans, maar het debuut van Lawson kan ook een mooi verhaal worden. Het is tevens voor het eerst dat hij niet wint in een race waarin hij zijn debuut maakt. Hij heeft in alle klassen zijn eerste race gewonnen', merkt de journalist op. 'Voor Ricciardo is dit best wel zorgwekkend. Hij is voor de rest van het jaar under investigation. Hij moest de druk zetten op Pérez voor in 2024, maar nu kan dit een groter gevolg hebben dan hij zich wellicht realiseert. Lawson doet het heel netjes onder moeilijke omstandigheden', vervolgt Lammers.

Tekst gaat verder onder de foto

Lammers zou Lawson in de RB19 zetten: 'Ik denk dat het totaal geen risico is'
Lawson maakte indruk tijdens zijn debuutrace in Zandvoort. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Als hij volgende week in Monza tiende wordt, dan kan dat best wel eens de klap zijn voor Ricciardo, want dan hebben ze de perfecte coureur om door te gaan naar volgend jaar', denkt de voormalig Formule 1-coureur. Er is op dit moment veel geschuif gaande binnen Red Bull, aangezien Nyck de Vries voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije zijn koffers mocht pakken, en het stoeltje van Pérez ook niet helemaal zeker lijkt te zijn. 'Al vier races achter elkaar wordt gezegd dat Pérez zijn stoeltje veilig is, maar Marko zei eerder heel andere dingen. Marko zegt A, Horner zegt B. Ze waren het ook niet eens met De Vries', neemt Dekker over. 'Ik denk dat we wel weten dat er bij Red Bull altijd een clausule is dat je eruit kan liggen als je niet presteert. Ik vind dat Verstappen toe is aan een nieuwe teamgenoot.'

Lammers denkt dat Red Bull de gokt wel durft te wagen: 'Keuze van Liam kan wel goed zijn'

Wie moet er dan de teamgenoot worden van Verstappen? Dat is een discussiepunt die de laatste tijd vaker aangestipt wordt. Verstappen is op dit moment voor iedereen een maatje te groot, en het is een zeer zware taak om de teamgenoot van de Nederlander te zijn. 'Liam Lawson durven ze niet meer, dan gaan ze die fout maken als met Gasly en Albon, die ze te vroeg voor de leeuwen hebben gegooid', denkt Dekker. Daar denkt Lammers anders over. 'Hij heeft wel een mooie staat van dienst. Ik denk dat ze dat best wel durven en dat het totaal geen risico is', zegt de voormalig Formule 1-coureur. 'Die regenbuien van zondag zijn niets vergeleken met die buien in Japan. Hij heeft wel een beetje regen meegemaakt. De keuze van Liam kan best wel goed zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws