Marko snoert criticasters de mond: 'Sommigen hadden ons al afgeschreven' Formule 1
Formule 1

Marko snoert criticasters de mond: 'Sommigen hadden ons al afgeschreven'

Marko snoert criticasters de mond: 'Sommigen hadden ons al afgeschreven'

Helmut Marko heeft de criticasters van Red Bull Racing de mond gesnoerd. Na een zwak begin van het seizoen, waarbij Max Verstappen in de eerste drie races twee uitvalbeurten moest noteren, heeft het team zich herpakt en gaat het inmiddels fier aan kop in beide kampioenschappen. Volgens de Oostenrijker kan er dan ook nog van alles gebeuren.

Marko pakte zijn kans tegenover Speedweek om zijn gelijk te halen richting de mensen die na de eerste drie rondes van het wereldkampioenschap zijn formatie al afschreven voor de titel. 'Sommigen hadden ons al afgeschreven. Toen we in april al werden afgeschreven met een achterstand van 46 punten, waren er nog twintig races te gaan en ik heb altijd gezegd, het is nog een lange weg te gaan.'

De Oostenrijker ziet dat na de uitvalbeurten van Ferrari in Barcelona en in Baku de stand daar weer gelijk is getrokken. 'Ferrari heeft nu twee technische uitvalbeurten gehad en wij ook, dus we staan gelijk', zo is de conclusie van de adviseur. Inmiddels staat zijn formatie ruim voor in beide kampioenschappen en dus kan er gezegd worden dat Red Bull haar zaakjes uitstekend voor elkaar heeft.

Consistentie is sleutelfactor

De 79-jarige man uit Graz denkt dan ook dat de consistentie dit seizoen een belangrijke rol gaat spelen. Het belang van een auto waarmee steeds opnieuw punten kunnen worden gehaald blijkt wel uit Mercedes, zo geeft Marko als voorbeeld. 'Maar je kunt zien wat er mogelijk is met consistentie, zoals het geval is met Mercedes. George Russell is niet zo snel, maar is constanter en daarom niet ver weg in punten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws