Windsor ziet Verstappen in bloedvorm op zondag: 'Auto in sweetspot op racedag' Formule 1
Formule 1

Windsor ziet Verstappen in bloedvorm op zondag: 'Auto in sweetspot op racedag'

Windsor ziet Verstappen in bloedvorm op zondag: 'Auto in sweetspot op racedag'

Peter Windsor vindt dat er naar de huidige auto's gekeken moet worden. De analist stelt dat de finesse van het rijden er een beetje uit is gehaald door de nieuwe bolides. Wel ziet hij dat Red Bull het perfecte rijdersduo heeft om met de nieuwe reglementen om te springen, en denkt hij dat Ferrari de pijn van de verloren overwinning in Monaco nog meer voelt na het dramatische weekend in Baku.

Tijdens zijn analyse op zijn eigen YouTube-kanaal vertelt Windsor over de finesse die minder is in de huidige auto's, waarbij hij Sergio Pérez als voorbeeld neemt. 'De huidige auto's hebben een beetje de finesse van het rijden weggenomen. Een sleutelvoorbeeld daarvan is Sergio Pérez, die de finesse had om de banden zo perfect te gebruiken in de kwalificatie, maar toen het aankwam op de hoeveel downforce en grip de auto nodig had met een volgetankte auto op de mediums, kon de band het niet aan.'

Wat dat betreft heeft Max Verstappen het beter voor elkaar in de ogen van de Brit, want de Nederlander lijkt tijdens de zondagen zijn auto juist wel op de juiste manier weten af te stellen. 'Dus je kunt van Max Verstappen zeggen dat hij de auto in een sweetspot heeft op racedag wanneer de auto volgetankt zit, zoals Pérez dat had in Monaco en Baku in de kwalificatie. En je moet dan ook zeggen dat Red Bull de perfecte combinatie heeft van coureurs', zo concludeert hij.

Verstappen zal afkijken bij Pérez

De analist ziet daarbij dat het verschil met vorig jaar daarin goed zichtbaar is. 'Het is best wat anders nu, we weten dat Sergio beter is met het gebruiken van de achterbanden voor de ronde, dus niet per se het bandenmanagement. Daar waar Max Verstappen meer allround is. Maar het zou leuk zijn om te zien dat hij denkt, en ik denk dat Verstappen dat zelf ook doet, 'ik moet doen wat Sergio doet in de kwalificatie met de achterbanden', en dat is iets wat de laatste races is voorgekomen', zo denkt Windsor.

Monaco doet nu extra pijn voor Ferrari

De Brit heeft ook oog voor de verschrikkelijke dag die Ferrari door moest maken. Met het verlies in Monaco nog in het achterhoofd, zal dit resultaat extra veel pijn doen, zo denkt Windsor. 'Een mega drama voor Ferrari, een verschrikkelijke dag voor hen, met in het achterhoofd welke snelheid ze hebben, en met in het achterhoofd dat ze Monaco ook hadden moeten winnen. Ik denk nu dat het verlies in Monaco ze nog meer steekt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws