Marko wil weten hoe ver kopieergedrag mag gaan: 'Wij hebben namelijk AlphaTauri als zusterteam' Formule 1
Formule 1

Marko wil weten hoe ver kopieergedrag mag gaan: 'Wij hebben namelijk AlphaTauri als zusterteam'

Marko wil weten hoe ver kopieergedrag mag gaan: 'Wij hebben namelijk AlphaTauri als zusterteam'

Helmut Marko geeft aan dat Red Bull Racing geen verdere stappen gaat ondernemen tegen de AMR22 van Aston Martin. Tijdens de Grand Prix van Spanje kwam de Britse renstal met een compleet nieuwe naar buiten rijden en deze bolide leek verdacht veel op de RB18. Marko was woest, maar de kalmte lijkt inmiddels weer teruggekeerd te zijn. Desalniettemin wil de Red Bull-adviseur wel verhaal halen bij de FIA.

Toen de nieuwe Aston Martin-auto voor het eerst aan de wereld werd getoond, was Marko des duivels. De man uit Graz liet in de media weten dat er data was gekopieerd, maar tijdens een onderzoek van de FIA werd duidelijk dat Aston Martin niks verkeerds had gedaan. Marko zegt dat zijn uitspraken enigszins uit hun verband zijn getrokken. 'Ik heb gezegd dat er data is gedownload, maar ik heb niet gezegd waar die data heen is gegaan', wordt de adviseur geciteerd door Formel1.de. 'Dat is een heel iets anders.'

Marko weet dan ook dat er geen bewijzen zijn tegen Aston Martin. 'Zolang we niks kunnen bewijzen, kunnen we eigenlijk ook niks doen.' De adviseur van Red Bull weet dan ook dat een onderzoek niet heel veel zal uitrichten. Bovendien lijkt de motivatie ook niet daar te zijn om een tijdrovend onderzoek naar de auto van Aston Martin te starten. 'We zien ze niet als één van onze concurrenten', is de verklaring van Marko.

De gevolgen voor de relatie tussen Red Bull en AlphaTauri

Ondanks dat Marko zich neerlegt bij het onderzoek van de FIA, wil hij wel een verklaring van het bestuursorgaan. Hij wil weten wat er mogelijk is in de relatie met AlphaTauri. 'We willen nu vooral duidelijkheid hebben over hoe ver men kan gaan, want wij hebben in AlphaTauri natuurlijk een zusterteam. Als de FIA de regels op een consistente manier handhaaft, dan zou dat betekenen dat we intensiever mogen samenwerken met AlphaTauri. Het team mag op technisch gebied in ieder geval dichter bij Red Bull zitten', concludeert de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws