Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan 2022?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan 2022?

De kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan staat op de agenda. Op het ingewikkelde stratencircuit van Baku komen de heren in actie op zaterdag, en het belooft een spektakel te worden. Met muren aan weerszijden wordt elk foutje namelijk genadeloos afgestraft, wat betekent dat de kans op gele en rode vlaggen zeer aanwezig is. Om 16.00u Nederlandse tijd barst het spektakel los.

Dat betekent dat we een kwalificatiesessie hebben op de gebruikelijke tijd. Zaterdagmiddag vormt altijd het voorproefje van de Grand Prix op zondag, en dat voorproefje wordt doorgaans tegen de borrel aan geserveerd. In principe valt de sessie om 17.00u in haar slot, maar vanwege de kans op crashes en daaropvolgende onderbrekingen is het verstandig om misschien een half uurtje extra weg te blokken in de agenda.

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan 2022?
De muren komen akelig dichtbij in Azerbeidzjan..

Verstappen in kwalificatie GP Azerbeidzjan

Max Verstappen zal gedurende de aankomende kwalificatie een gevecht moeten leveren. Althans, dat is de conclusie die uit de eerste trainingssessies gehaald kan worden. De Nederlander werd tweemaal derde, en doet het dus wel marginaal beter dan in Monaco, waar hij tijdens alle sessies voorafgaand aan de race vierde werd. Toch lijkt hij zijn gebruikelijke vorm niet helemaal te hebben.

In de eerste vrije training was het teamgenoot Sergio Pérez die er met de snelste tijd vandoor ging. Een training later zag de Mexicaan Charles Leclerc er met die titel vandoor gaan. Zo lijkt het dus of Verstappen in Pérez en Leclerc twee concurrenten hebben die hem uitdagen voor poleposition dit weekend. Wel is het in Azerbeidzjan een stukje makkelijker inhalen, dus wanneer hij poleposition misloopt, is zijn race niet kansloos.

Kwalificatie Baku met crashes?

De straten van Baku bijten, vraag dat Leclerc maar. In 2018 belandde de Ferrari-coureur er in de muur, waarna hij de befaamde boordradio produceerde: 'I am stupid.' Het is zeker niet uitgesloten dat Baku City Circuit ook in 2022 weer slachtoffers zal eisen. Tijdens de kwalificatie rijden de heren immers op het scherpst van de snede, wat een crash waarschijnlijker maakt.

Ook kan zo'n crash tot onverwachtse resultaten leiden. Het vorige Grand Prix-weekend in Monaco werd dit nog duidelijk. Pérez vond daar in zijn laatste Q3-run de muur, wat een tijdsverbetering van onder meer teamgenoot Verstappen voorkwam. Gebeurt er zo'n ongeval met nog enkele minuten op de klok dan kan het wederom zo zijn dat één of meer topcoureurs buiten de boot vallen. Kijken dus!

GP Azerbeidzjan live kijken?

De Grand Prix van Azerbeidzjan wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Azerbeidzjan

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws