Marko zag het vuur in Verstappens ogen: 'Hij zei dat hij Sainz zonder die problemen prima kon volgen' Formule 1
Formule 1

Marko zag het vuur in Verstappens ogen: 'Hij zei dat hij Sainz zonder die problemen prima kon volgen'

Marko zag het vuur in Verstappens ogen: 'Hij zei dat hij Sainz zonder die problemen prima kon volgen'

Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko bevestigt dat er geen paniek is bij de Oostenrijkse renstal en dat Max Verstappen in Japan gewoon weer laat zien wie de koning van het spel is. Verstappen viel uit vanwege een probleem met zijn rem rechtsachter, waardoor Carlos Sainz er met de zege vandoor ging. Het eerste wat Verstappen aan Marko meldde was dat hij Sainz anders heel makkelijk had kunnen volgen.

Red Bull kende een teleurstellend weekend in Melbourne nadat Verstappen kort na de start van de race uitviel vanwege een defecte rem. Het voelde voor de Limburger alsof de handrem erop zat, en terwijl hij de pitstraat inreed om zijn auto terug naar de garage te brengen explodeerde de rem dan ook. Verstappens voorsprong in het klassement is nu echter een stuk kleiner. Teamgenoot Sergio Pérez kon met P5 een klein beetje damage control doen, maar niet bijzonder veel. 'Het eerste wat Max tegen me zei toen hij uit de auto kwam, was dat hij zonder die problemen Carlos heel makkelijk had kunnen volgen', zegt Marko, geciteerd door het AD.

'Zonder die problemen had hij gewoon kunnen winnen', zegt de Oostenrijker, die eerder bij Motorsport-Magazin nog twijfelde of dat mogelijk was, aangezien Pérez ook heel wat snelheid miste ten opzichte van de koplopers. 'Die problemen waren hopelijk gerelateerd aan dit circuit', vervolgt Marko. De volgende Grand Prix zal worden verreden in Japan, en daar blinkt Red Bull over het algemeen uit. De Nederlander heeft goede herinneringen aan het Japanse circuit, waar hij in 2023 dominant won en in 2022 zijn tweede titel binnensleepte. 'Laten we daarop (op een zege, red.) hopen in Suzuka. Daar gaat Max laten zien wie de koning is van dit spel.'

Marko grapt: 'Geen statistieken meer, weg perfect jaar'

Red Bull wist dat er een race zou komen waarin ze niet zou winnen, en dat is dit jaar, tot nu toe, toevallig Australië. Verstappens laatste uitvalbeurt in 2022 vond ook in Melbourne plaats. 'Maar er is geen paniek vanuit ons', verklaart de 80-jarige. 'Zo zijn we ook eindelijk van die eindeloze vragen af of we alles kunnen winnen dit seizoen', lacht Marko. 'Geen statistieken meer, weg perfect jaar!' De Oostenrijker bekommert zich net als Verstappen niet om die statistieken, beide heren willen liever de titel veiligstellen, en dat zo snel mogelijk. 'Als we de titel maar pakken, de rest van de statistieken hecht ik persoonlijk niet zoveel waarde aan', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws