Sainz zag duel met Verstappen als sneeuw voor de zon verdwijnen: 'Plots zat het erop voor hem' Formule 1
Formule 1

Sainz zag duel met Verstappen als sneeuw voor de zon verdwijnen: 'Plots zat het erop voor hem'

Sainz zag duel met Verstappen als sneeuw voor de zon verdwijnen: 'Plots zat het erop voor hem'

Carlos Sainz bewees in Melbourne nogmaals dat hij als geen ander tegenslagen kan verwerken. De Spanjaard kreeg tijdens de winterstop te horen dat hij vanaf 2025 plaats moet ruimen voor Lewis Hamilton bij Ferrari en werd twee weken geleden op de koop toe geveld door een blindedarmontsteking. Maar dat weerhield hem er niet van te winnen in Australië, mede dankzij de DNF van Verstappen. Zijn we in Australië daardoor beroofd van een titanenstrijd tussen de Ferrari-coureur en de regerende wereldkampioen?

Sainz kwam meteen goed weg bij de start en bleef in het zog van polesitter Verstappen. 'De DRS is enorm efficiënt op dit circuit en toen in bocht drie de auto wat verloor, zag ik mijn kans schoon om hem te proberen inhalen', herinnerde de Spanjaard zich. Maar lang duurde het nakende duel tussen hem en de Nederlander niet. Verstappen kreeg te maken met remproblemen en viel op dramatische wijze uit. 'Toen ik achter hem zat, zag ik dat er iets mis was met zijn remmen, en plots zat het erop voor hem. Het is jammer want we hadden een goed gevecht voor P1 kunnen hebben vandaag. Maar ik ben blij met mijn zege. Hij heeft er al genoeg gehad', lachte Sainz na de race bij het flashinterview met Günther Steiner.

'Het voelde goed om hem in te halen, remproblemen of niet', ging Sainz nog verder. 'Het is moeilijk om Max af te troeven op het circuit, maar ik heb altijd al gezegd dat als je Red Bull onder druk kan zetten je het soms wel voor elkaar krijgt. Maar je moet wel op de afspraak zijn, en dat moeten we vaker doen als we meer willen winnen. Vanaf rondje één voelde mijn auto aan als een bolide die kon winnen.'

'Toen ik vanaf ronde twee de leiding had, dacht ik terug aan mijn snelheid van zaterdag en wist ik dat ik het voor elkaar zou krijgen. Zeker in vrije lucht', vervolgde de zelfzekere Ferrari-coureur, die alsnog op zijn hoede bleef. 'Maar het risico op een safetycar en zelfs een rode vlag bleef door mijn hoofd spoken. Gelukkig was het een nette race waarin niet al te veel gebeurde', aldus een opgeluchte Sainz.

Sainz spot met operatie: 'Ik raad het iedereen aan'

Twee weken geleden ging Sainz nog onder het mes als gevolg van een blindedarmontsteking en moest hij de GP van Saoedi-Arabië aan zich laten voorbijgaan. Met een grote pleister op de onderbuik en niet in optimale fysieke paraatheid, kroop de Spanjaard echter in Melbourne al weer achter het stuur van zijn SF-24. 'Ik was wel wat stijf, ja, en fysiek was het niet eenvoudig, maar ik had het geluk dat ik alleen vooraan reed (toen Verstappen uitviel, red.). Zo kon ik mijn snelheid en mijn banden goed managen. Daarbij was het ook niet de zwaarste race die ik al gereden heb. Maar ik ben enorm blij. Ik raad het iedereen aan om hun blindedarm te laten wegnemen komende winter', grapte Sainz nog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws