Verstappen reageert koel op DNF: 'De race moeten afbreken is niet ideaal' Formule 1
Formule 1

Verstappen reageert koel op DNF: 'De race moeten afbreken is niet ideaal'

Verstappen reageert koel op DNF: 'De race moeten afbreken is niet ideaal'

De Grand Prix van Australië was nog maar net van start toen de auto van Max Verstappen al flink begon te roken. Helaas voor de Nederlander verdween de rook niet en na een plof was duidelijk dat hij de race moest afbreken. ‘Het is niet ideaal’, reageert hij koeltjes.

Bij het beeld van Verstappen die de pitstraat in rijdt was een flinke plof met zwarte rook te zien en even later werd duidelijk dat dit afkomstig was van een flinke vlam aan de achterkant van de bolide. Verstappen geeft aan dat de auto eigenlijk vanaf het begin van de race al niet helemaal goed voelde. ‘Ik had van mijn kant al dat momentje in bocht drie’, zegt hij in een interview met Formula1.com. ‘Het was heel raar dat dat gebeurde, want ik pushte niet’, benadrukt de drievoudig wereldkampioen. ‘Ik probeerde rustig aan de race te beginnen.’

Red Bull weet wat er mis ging

Verstappen wist niet precies wat er mis was met zijn wagen, maar dat er iets mis was, was duidelijk. ‘Toen ik uit de auto kwam, bekeken we de data’, vertelt de Limburger. ‘Wat er gebeurde is dat toen de lampen uitgingen, er al een probleem was met mijn rem achter’, legt hij uit. ‘Het koelde niet af maar het bleef juist warmer worden.’ Vanaf toen ging het helemaal mis met de RB20 van Verstappen en snel werd duidelijk dat de bolide niet lang zo door kon rijden. ‘Het zorgde voor instabiliteit en toen ontstonden er vlammen', vertelt de coureur van Red Bull Racing.

Hoewel de Nederlander uiteraard niet zat te wachten op een DNF, overigens zijn eerste in twee jaar, lijkt hij er vrede mee te hebben en weer vooruit te kijken. ‘De race moeten afbreken is niet ideaal. Natuurlijk wil je de races uitrijden, maar het is een mechanische sport’, aldus Verstappen. ‘Dit soort dingen gebeuren jammer genoeg, maar het belangrijkste is dat we begrijpen waarom het gebeurde.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws