Gasly verwacht veel rode vlaggen: 'We hebben een goede uitgangspositie om te profiteren' Formule 1
Formule 1

Gasly verwacht veel rode vlaggen: 'We hebben een goede uitgangspositie om te profiteren'

Gasly verwacht veel rode vlaggen: 'We hebben een goede uitgangspositie om te profiteren'

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda zijn in hun nopjes over de geleverde prestaties tijdens kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Gasly wist zichzelf als zesde te kwalificeren, terwijl Tsunoda met de achtste tijd over de streep kwam. Daarmee hebben de coureurs van AlphaTauri een prima uitgangspositie voor de race, en zullen ze gaan proberen om een hoop belangrijke punten binnen te halen.

'Ik ben ontzettend blij, dit was mijn beste kwalificatie van het jaar', begint Gasly na afloop van de kwalificatie in een persbericht van AlphaTauri. 'Ik denk niet dat we op iets beters hadden kunnen hopen voor het team en het is geweldig dat we met beide auto's in de top tien staan. Het team heeft geweldig werk geleverd, de auto werkt hier echt goed en het was echt een sterke kwalificatie voor ons.'

'Het is erg makkelijk om fouten te maken'

Volgens Gasly is er van alles mogelijk in Baku. 'Dat hebben we vorig jaar gezien met ons podium. Het is erg makkelijk om fouten te maken op dit circuit. Normaal zien we veel rode vlaggen, dus we hebben een goede uitgangspositie om te profiteren. We hebben één setje van de harde band in vergelijking met andere teams die er twee hebben, dus we zullen in termen van onze strategie moeten kijken wat we willen doen, maar ik ben echt blij met onze algehele prestatie.'

Bij die woorden sluit Tsunoda zich aan. 'Ik ben echt blij met de kwalificatie. Ik had een beetje geluk dat ik door mocht naar Q3, maar ik denk dat de ronde die ik reed goed was, zeker als je bedenkt dat het een oude set banden was. Als team hebben we het fantastisch gedaan, dus ik wil iedereen hartelijk bedanken. Hopelijk kunnen we deze prestatie voortzetten en proberen we de race te beëindigen met beide wagens in de punten', besluit Tsunoda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws